Szépség, egészség

2023.05.30. 09:45

Kézápolás és körömtrendek a nyári szezonban

Ápolt kéz és körmök a strandon, bőrvédelem a nyári szezonban – és persze a legfrissebb trendek 2023-ban.

TEOL

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Hogyan ápoljuk kezeinket a strandszezonban? Mit tehetünk, hogy megóvjuk a betegségek és az öregedés okozta káros UV sugárzástól? Milyen színek lesznek igazán divatosak idén nyáron? Melyek a szakember tanácsai a kézápolás a nyári bőrvédelem témájában? Balogh Renáta, a BramNails kéz- és körömápoló mestere és trénere válaszolt a fenti témában feltett kérdésekre.

– A manikűr és a nyári kézápolási rutin a témánk. Mesélj az idei köröm-trendekről, divatos színekről.
– Az év színe 2023-ban a Viva Magenta, egy igazán vibráló és életteli szín. Ez a bordós magenta árnyalat vörös színcsaládhoz tartozik, melyet a természet inspirált. A bíbortetűből készült kármin nevű színezőanyag ihlette, melyet már több száz éve használ az emberiség. Persze örök klasszikus a kék és a letisztult fehér – ezeket gyakran a vízparti nyaralás alkalmával is kérik a vendégek. A köröm hosszúságát tekintve, természetes hosszúságú körmök kedveltek. Azt tanácsolom a vendégeimnek, hogy olyan körmöket készítsünk, amelyekkel komfortosan érzik magukat és amelyek nem akadályozzák a mindennapi tevékenységében.

– Minták tekintetében is van divattrend a manikűrben?
– Kedveltek a festett minták és matricák, kövek és minden, ami csillog. Idén nagy divat a flash-hatású géllakk, amely visszaveri a fényt, ezért nagyon jól mutat a strandon – a nap hatására így extrán ragyog a köröm.

– A nyári, a strandszezon idején mivel erősíted a vendégek körmét, hogy tartósabb legyen a vízparton?
– Ilyenkor egy primer nevű anyagot is használok, amelyet egyébként nem feltétlenül. Ez elősegíti a lakk jobb tapadását a körmökön. Főként azoknál a vendégeknél használom, akik takarítanak vagy valamiért gyakran ázik a kezük a vízben. Nyáron pedig a vízparti viszonyok miatt hasznos a módszer.

– Egyéb trükk a manikűrözésben, amelyet alkalmazol a nyári géllak tartóssága érdekében?
– Üvegszálas erősítést is használok a lakk alá. Bombasztikus tartást ad a körmöknek és a lakknak.

Ha kíváncsi rá, hogy a szakembernek milyen praktikái vannak az otthoni körömápolásra, akkor a likebalaton.hu-n tovább olvashat a témáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában