Kikapcsolódás

2023.05.27. 13:10

Ne a munkáról szóljon a nyaralás!

Nyaralás idején sokan beleesünk abba a hibába, hogy még ilyenkor is a munkánkat helyezzük előtérbe.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Ha magadra nem gondolsz, akkor tudnod kell azt is hogy, ez a munkahelyi teljesítményeden is meg fog látszani, méghozzá negatívan. Ugyanis fáradtan, kiégetten képtelenek vagyunk új ötletekkel előállni, tartósan és kreatívan koncentrálni.

A kutatások azt mutatják, hogy a pihenés javítja a koncentrációs képességet, a memóriát, a kreativitást és az érzelmi egyensúlyt. Ráadásul a pihenés a munkában is segít: azok, akik időt szakítanak a pihenésre és a feltöltődésre, végül hatékonyabban dolgoznak.

Íme, néhány tipp, hogyan léphetsz ki a mókuskerékből és teheted a nyaralást igazán a pihentetővé.

1. Hagyj fel az e-mailek ellenőrzésével! Ha lehetséges, kapcsold ki az e-mail értesítéseket, vagy állítsd be az automatikus válaszadót. Ha ez nem lehetséges, szánj egy rövid időszakot naponta az e-mailek ellenőrzésére, de korlátozd ezt a minimumra.

2. Tervezd meg a napod! A tervezés segít abban, hogy hatékonyabban használd az időd, és hogy a lehető legtöbbet hozd ki a pihenésből.

3. Adj magadnak engedélyt a pihenésre! Ne érezd úgy, hogy mindig “termelni” kell. Emlékezz, hogy a pihenés nem lustaság, hanem létfontosságú az egészséges életmódhoz és a munkahelyi teljesítményhez is.

A likebalaton.hu oldalon további hasznos tippeket olvashatsz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában