Fogyókúrás napló

2023.06.05. 14:41

Csak az nem hizlal, amit nem eszünk meg

Így nyár elején, amikor a szekrényből újból előveszi az ember az ősszel beakasztott szoknyáját, és az mintha a télen összement volna, gyanakodni kezd.

Mauthner Ilona

Vannak időszakok, amikor bizony nem vagyunk jóban a mérleggel. (Képünk illusztráció.)

Forrás: Shutterstock

Sajnos a tükör is jelzi azt az öt-hat kilót, amit az elmúlt hónapokban, kitartó munkával sikerült felszedni. Mivel a kabát mindent befedő jótékony hatására júniusban már nem lehet számítani, jön a nagy elhatározás – sajnos nem először – le kell adni azt a pár kilót.

Kimondani persze könnyű, megvalósítani sokkal nehezebb. Mindenkitől kap az ember egy jó tanácsot. Közben begyűjti a női lapok erről szóló cikkeit is, megveszi a szükséges kellékeket, például a több ezer forintos, harminc adagos port, ami – a ráírt ajánlás szerint – garantáltan elveszi az étvágyat. Így könnyedén lehet fogyni. Vagy mégsem?

Ugyanis megkezdődik a kálvária. A „csodapor” nem hogy nem csökkenti az ember étvágyát, hanem olyan érzést vált ki, hogy a rozsdás szöget is meg tudná enni szegény korgó gyomrú. Estére már alig áll a lábán, remeg a keze, és úgy érzi, rögtön elájul. Ráadásul, mint egy mazochista, vacsorát – sült húst krumplival – készít a családnak.

Ők ugyanis nem tehetnek róla, ha az egyikük duci, ostorozza magát az elszánt nőszemély. Egy hét telik el így, végül szégyen ide vagy oda, feladja. Aztán új módszert választ, amely lehet, hogy kevésbé látványos, de egészségesebb. Ugyanúgy eszik mint régen, csak mindenből a felét. 
Végül is régi bölcsesség, hogy csak az nem hizlal, amit nem eszik meg az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában