Bőrápolás

2023.06.10. 23:31

Sminkelési tippek strandolóknak

Sokan a strandon is ragaszkodunk a sminkhez, ugyanakkor fontos tisztában lenni azzal, hogy nem minden kozmetikum bírja a napot és a vizet, ráadásul a bőrnek sem mindegy, mi kerül rá.

TEOL

Forrás: Shutterstock

A legfontosabb a napfényvédelem, és ezután következnek a külsőségek. A pirosító és a púder például biztosan felesleges – állítja a szakértő, aki most napozáshoz, fürdőzéshez ad hasznos szépségápolási tanácsokat.

Indítsunk egy tisztító, frissítő arcmosással

Függetlenül attól, hogy csupán fényvédővel vagy egy könnyebb sminkkel készülünk a strandra, első lépés mindig az arc megtisztítása. Kezdjünk kézmosással, hiszen ujjainkhoz szennyeződések és kórokozók tapadhatnak, csak ezután érjünk arcunkhoz. Miután langyos vízzel megmostuk, és tiszta, száraz, puha törülközővel megszárítottuk, jöhet a tonizálás. Az arctonik esetében is legyünk tisztában bőrtípusunkkal, és annak megfelelő terméket válasszunk: például zsírosabb bőrre mattító tonikot, ami nem tartalmaz alkoholt. Vagy használhatunk pórustisztító arcmaszkot is. Bár manapság sok kozmetikai termék már nem befolyásolja a bőr PH-értékét, a tonizálás segíthet helyreállítani az egyensúlyt, és tisztítja, frissíti az arcbőrt – állítja a Fagus szakértője.

Jöhet a napfényvédelem

Ha a vízparton magabiztosabbnak, vonzóbbnak érezzük magunkat sminkben, először is felejtsük el a mindennapi rutint, ne úgy kezdjünk szépítkezni, mintha munkába mennénk. Szakértők szerint egyes termékek hiába tartalmaznak fényvédőt, a fényvédelem többek között azzal is csorbulhat, ha a festék elfolyik. Ezért sminkelés előtt mindenképp vigyünk fel fényvédő réteget, ami az erős nyári napsugárzáshoz igazodva 50 faktoros legyen – hangsúlyozza Nichols Camilla. Ezután várjunk néhány percig, hogy a krém felszívódjon, ami egyrészt jó alap lesz a sminkhez, másrészt így biztosabb az órákig tartó védelem.

A bama.hu összeállításából további fontos információkat tudhat meg a srandon sminkelésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában