Köszöntés

2024.06.15. 08:17

Boldog névnapot kívánunk a Jolán és Vid nevű olvasóinknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Boldog névnapot kívánunk! (Forrás: kedveslapok.hu)

Június tizenötödikén a Jolánok és Videk ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel még Gibárt, Jolánta, Vida, Vidos, Violetta, Viorika, Vita, Zója, Ábrahám, Aurél, Bardó, Bátony, Bod, Ruszlána, Szerénusz, Vitus, Zoé, Bernát, Izolda, Lotár, Modesztusz, Kreszcencia, Viola, Leona, Marietta, Mária nevű ismerőseiket is.

Jolán eredete: Dugonics András névalkotása. jelentése: jó leány (magyar); a viola virága (görög). Jolán jelentése: A Jolán név éles eszű, elemző gondolkodású személyiség kialakulását segíti, de a név viselői sokszor komoly önbizalomhiánnyal küzdenek. Idealisták, arra vágynak, hogy olyan dolgokat tegyenek, ami az egész emberiség javát szolgálja. Sokszor magányosnak érzik magukat, mert úgy érzik, mások nem értik meg őket. Sokkal könnyebb írásban kifejezni magukat, mint szóban. Kedvelik a művészetet, és a természet szépségeit nagyra értékelik.

Vid eredete: a Gujdó délszláv megfelelője. Vid jelentése: A Vid név kiváló vezetői, szervezői képességekkel rendelkező személyiség kialakulását segíti. Okos, optimista, jó önkifejező képessége van. Becsvágyó ember, igyekszik a legjobb lenni, szakértelemmel nyúlni a dolgokhoz. Ragyogó érzéke van mások munkáját irányítani, erőiket ésszerűen hasznosítani. Fontos számára, hogy mindeből a legjobb minőség álljon rendelkezésére, ennek anyagi feltételeit is megteremti. Nagy ötletei és elképzelései vannak az élet dolgairól, de céljának elérése érdekében nem mindig hajlandó befektetni a szükséges energiát. Szereti azt a benyomást ébreszteni másokban, hogy minden tervszerűen, célszerűen történik körülötte.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában