Teol.hu podcast

2024.06.23. 13:00

Milyen is az arab világ?

Az arab világba kalauzolta az érdeklődőket csütörtökön késő délután Tárik Meszár, az MCC Migrációkutató Intézet vezető kutatója.

Szepesi László

Könyvbemutatót tartottak az arab észjárásról

Fotó: Szepesi László

Kollégájával az éppen aznap elkészült könyve kapcsán arról az európaitól sokban eltérő világról beszélt, amely nem csak gazdag nyersanyagkészlete és érzékeny geostratégiai elhelyezkedése, hanem gazdag kulturális és történelmi öröksége miatt is hallatlanul jelentős. 

Szólt az iszlám vallás társadalmi szabályozó szerepéről, a törzsekből, klánokból álló társadalom szerkezetéről, az etnikai és vallási kisebbségek helyzetéről, az arab országok jogrendszereiről, a nőkkel kapcsolatos bánásmódról, a babonás hiedelmekről, amulettről, talizmánról, a helyi szokásokról, hagyományokról is. Új könyvének célja volt az is, hogy valódi képet adjon arról a világról, hogy jobban megérthessük az ott zajló folyamatokat, az ott élők észjárását, cselekedeteik, döntéseik okait.

A kutatóval a könyvbemutató előtt Szepesi László beszélgetett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában