Összefogás

2024.07.11. 11:45

Cimpa keresésére indultak az önkéntesek

Rengetegen civil indult útra szerdán éjszaka, hogy megkeressék Cimpát, a szekszárdon eltűnt beteg, idős kutyát. Cimpa kilenc nappal ezelőtt veszett el, miután átbukjott egy kerítésen levő lyukon. Budapesten élő gazdája és sokszekszárdi segítője azóta is keresik, egyelőre eredménytelenül.

Bencze Péter

Elmúlt 14 éves, kisagysorvadással küzd és nehezen mozog. Mindezek mellett Cimpa a gazdájához sem talál vissza már több, mint egy hete. Aranyosi Réka és szeretett, mentett kutyája történetőről három nappal ezelőtt írtunk először. Hiába a rengeteg befeketett munka és a sok segítő, Réka és Cimpa azóta sem lehetnek együtt.

Rengetegen próbáltak szerda éjszaka Cimpa nyomára bukkani Szekszárdon. Egyelőre eredménytelenül.
Rengetegen próbáltak szerda éjszaka Cimpa nyomára bukkani Szekszárdon. Egyelőre eredménytelenül.
Forrás:  Facebook

Facebook csoport alakult, hogy Cimpa hazakerüljön

Szekszárdi állatbarátok egy csoportja Facebook eseményt hozott létre szerda este fél kilencre. Az ott olvasható kiírás szerint a Babits Mihály Általános Iskolához vártak mindenkit, aki részt szeretett volna venni Cimpa szervezett keresésében. A szervezők azt kérték, az önkéntesek vigyenek magukkal zseblámpát, egy kevés vizet, és elemózsiát a kutyának arra az esetre, ha valaki megtalálná.

A kutatás végül rendben el is indult, a keresés közben megosztott kommentekből pedig az olvasható ki, hogy a civilek gyakrolatilag egész Szekszárdot bejárták és sokan közülük egészen késő éjszakáig járták Szekszárd utcáit. Az önkéntesek folyamatosan kommunikáltak egyméással a Facebookon keresztül. Volt aki arról írt, gyalog és autóval is próbáltak Cimpa nyomára bukkanni:

Fent körbejártunk már mindent gyalog, azóta már autóval is elmentünk szinte az összes utcában többször. Lent vagyunk már a József Attilában, de eddig semmi.

– kommentelt az egyik önkéntes. Egy másik kutató pedig úgy fogalmazott:

Mi végigmentünk a Kilátó alatti utcában és a Bródyn is. Na, meg korábban az összes fent említett utcán nagyjából, de semmi.

Pénzjutalom jár a megtalálónak

Amint azt korábban megírtuk, Aranyosi Réka, Cimpa gazdája mindenáron vissza akarja kapni imádott kedvencét, ezért a nő pénzjutalmat ajánlott fel annak, aki ténylegesen segít neki ebben. Ha az állat életben kerül elő, akkor a segítő markát félmillió forint üti. Abban az esetben pedig ha a kutya holttestét találja meg valaki, százezer forintot kap. Cimpa gazdája az alábbi telefonszámon várja a kutyával kapcsolatos információkat: 06306810762

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában