2024.10.25. 20:09
Laktató a kacsasült fahéjas almával az őszi hidegben
A kacsa kitűnő őszi húsétel, a kacsacomb egy nagyon ízletes, szaftos húsféle, amit különleges alkalmakra, például születésnapi vacsorára, romantikus randevúra, vagy egyéb baráti, családi alkalmakra is érdemes tálalni.
A jó kis kacsacomb
A kacsacombot többféleképpen is el lehet készíteni, a különböző fűszerek még izgalmasabbá varázsolják ezt az ízletes húsfélét. Arra kell figyelni, hogy egy kissé zsíros, de megfelelően elkészítve ez sokkal inkább előny, mintsem hátrány lesz. A kacsacombhoz leginkább rozmaringot, friss újburgonyát, esetleg répát, káposztát, vagy gyümölcsöket, almát, narancsot szokás használni. A kacsahús abszolút favorit a hűvös, őszi időszakban.
A választott recept
A Mindmegette portálján számos kacsahúsos recept elérhető, amelyk közül a Grátisz olvasóinak egy különlegesen finom, laktató receptet választottunk: Kacsasült fahéjas almával. Az ételt két óra alatt tudjuk elkészíteni. Íme a szükséges hozzávalók: 4 darab kacsacomb, 6 darab alma, 1 darab hagyma, 1 darab narancs, só, fűszerkeverék, fahéj. Elkészítés: 1. A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, bedörzsöljük szárnyas fűszerkeverékkel, és egy jénaiba tesszük. 2. Az almákat, a narancsot és a megtisztított hagymát gerezdekre vágjuk és a húsra pakoljuk, majd az egészet megszórjuk fahéjjal. 3. Lezárjuk a jénait (vagy ezüstpapírral lefedjük), majd százkilencven fokon két és fél - három órán át sütjük. Az első és második óra után alaposan összekeverjük a hozzávalókat, hogy a húsok mindenhol süljenek, és a közben keletkezett pecsenyelé mindenhova elérjen. Az utolsó tíz percben kétszáz fokon grillezzük a kinyitott tálat, hogy a kacsacombok ne csak puhák, de ropogósak és pirosak is legyenek. 4. Ha kész, a kacsazsírt egy csuporba öntjük, remek lesz majd pirítósra, rántottához, sütéshez-főzéshez. Köretet nem készítünk, mert a sült almákkal tökéletes a hús.
forrás: Mindmegette