2025.01.16. 20:30
Így készítheted el otthon a KFC csirkeszárnyait - Mutatjuk a receptet
Szekszárdon nemrégiben megnyílt az ország 101. KFC étterme, amely gyorsan hatalmas népszerűségre tett szert. Az étterem megnyitása óta a város lakói sorra keresik fel az új egységet, hogy megkóstolják a világhírű ropogós csirkeételeket. Most megmutatjuk hogyan készítheted el otthon az étteremlánc mennyei csirkeételeit.
Amint arról korábban többször is beszámoltunk, rengetegen próbálták már ki az új szekszárdi étterem kínálatát. De mi a helyzet azokkal, akik nem szeretnének sorban állni, vagy egyszerűen csak otthon élveznék ezt a különleges ízt? Bár a KFC pontos receptje titok, számos házi változat készül, amelyekkel könnyedén megidézheted az étterem ízvilágát a saját konyhádban. Most bemutatjuk az egyik legjobban bevált receptet, amellyel garantáltan sikert aratsz!

Fotó: Makovics Kornél
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb, csirkeszárny vagy csirkemell
- 2 pohár író vagy natúr joghurt
- 2 pohár liszt
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál hagymapor
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál cayenne bors (ízlés szerint)
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- Olaj a sütéshez

Fotó: Makovics Kornel
Így készítheted el a KFC-s csirkét otthon
A csirkedarabokat áztasd be íróba vagy natúr joghurtba, és hagyd pácolódni a hűtőben legalább 4 órán keresztül, de még jobb, ha egy egész éjszakán át. Ez puhává és ízletessé teszi a húst. Egy tálban keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt és a fűszereket. Vedd ki a csirkét a pácból, hagyd lecsöpögni, majd forgasd bele a fűszeres lisztkeverékbe úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje a bundázás. Melegíts fel bőséges mennyiségű olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180 °C-ra. Süsd a csirkedarabokat aranybarnára és ropogósra. Ez a darabok méretétől függően körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a csirke egyenletesen süljön. Az elkészült csirkét helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegen tálald.