Mennyei finomságok

2025.01.16. 20:30

Így készítheted el otthon a KFC csirkeszárnyait - Mutatjuk a receptet

Szekszárdon nemrégiben megnyílt az ország 101. KFC étterme, amely gyorsan hatalmas népszerűségre tett szert. Az étterem megnyitása óta a város lakói sorra keresik fel az új egységet, hogy megkóstolják a világhírű ropogós csirkeételeket. Most megmutatjuk hogyan készítheted el otthon az étteremlánc mennyei csirkeételeit.

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, rengetegen próbálták már ki az új szekszárdi étterem kínálatát. De mi a helyzet azokkal, akik nem szeretnének sorban állni, vagy egyszerűen csak otthon élveznék ezt a különleges ízt? Bár a KFC pontos receptje titok, számos házi változat készül, amelyekkel könnyedén megidézheted az étterem ízvilágát a saját konyhádban. Most bemutatjuk az egyik legjobban bevált receptet, amellyel garantáltan sikert aratsz!

Ahogy arra számítani lehetett, rendkívül népszerű a szekszárdi KFC
Ahogy arra számítani lehetett, rendkívül népszerű a szekszárdi KFC
Fotó: Makovics Kornél

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb, csirkeszárny vagy csirkemell
  • 2 pohár író vagy natúr joghurt
  • 2 pohár liszt
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál cayenne bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • Olaj a sütéshez
A KFC csirkeszárnyait otthon is könnyedén elkészíthetjük
A KFC csirkeszárnyait otthon is könnyedén elkészíthetjük
Fotó: Makovics Kornel

Így készítheted el a KFC-s csirkét otthon

A csirkedarabokat áztasd be íróba vagy natúr joghurtba, és hagyd pácolódni a hűtőben legalább 4 órán keresztül, de még jobb, ha egy egész éjszakán át. Ez puhává és ízletessé teszi a húst. Egy tálban keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt és a fűszereket. Vedd ki a csirkét a pácból, hagyd lecsöpögni, majd forgasd bele a fűszeres lisztkeverékbe úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje a bundázás. Melegíts fel bőséges mennyiségű olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180 °C-ra. Süsd a csirkedarabokat aranybarnára és ropogósra. Ez a darabok méretétől függően körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a csirke egyenletesen süljön. Az elkészült csirkét helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegen tálald.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában