2025.01.23. 14:40
Magyar csokoládé lehet az új őrület a dubai édesség után
Az ötlet merész, de vajon hosszú távon is megállja a helyét? Jakabfi Dávid nagykanizsai cukrász legújabb kreációja, a túrós csuszás csokoládé máris felbolygatta az édesszájúak világát.
Egy nagykanizsai cukrászműhelyben született meg a legújabb különlegesség, ami a hagyományos magyar konyha egyik legismertebb fogását, a túrós csuszát ötvözi a fehércsokoládéval. A szokatlan párosítás eredménye, a túrós csuszás csokoládé, máris kíváncsivá tette az édesszájúakat. A szakma képviselői azért fenntartásokkal fogadják az újdonságot.

Fotó: Huszár Márk
A túrós csuszás csokoládé üti ki a dubai csokit?
Bánné Szűcs Katalin, a Prím Cukrászda cégvezetője a hír kapcsán elmondta, hogy nem ismeri részleteiben az új csokoládét, de tapasztalatai alapján úgy véli, az ilyen trendi újdonságok gyakran csak fellángolások. Mi nem szoktunk belevágni ezekbe a szalmalángos dolgokba, mert az emberek megkóstolják, aztán gyorsan el is felejtik – fogalmazott Katalin. A cégvezető szerint a kreatív ízek mindig hoznak egy hullámot. Lehet csokoládéval tölteni bármit, akár lecsót is, de a kérdés mindig az, hogy hosszú távon is megállja-e a helyét – tette hozzá. A dubai csokit karácsonykor nagyon vitték, a siófoki üzletünk is készítette, de ez nem kizárólag a csokoládé, hanem az ünnepi időszak miatt is volt, hiszen ajándéknak különleges – hangsúlyozta Bánné Szűcs Katalin.
Jakabfi Dávid nem először rukkol elő meglepő ízkombinációkkal, a túrós csuszás csokoládé mellett készített már Rigó Jancsi macaront, zserbós bonbont és karamellás tejcsokoládés ropit, sőt a közeljövőben mákos-szilvás réteses ízekkel is előrukkol a cukrász. Hogy a túrós csuszás csokoládé hosszú távon is a magyar édességpiac része marad-e, esetleg nemzetközi babérokra is tud törni, ahogy a tavalyi évben a dubai csoki, azt az idő, és mi, fogyasztók döntjük majd el.
Már csak egy kérdés maradt: pörccel, vagy pörc nélkül akarjuk?