BB24

2018.09.19. 07:00

A cél a sport mellett az adománygyűjtés volt

Immár hagyomány, hogy így ősz elején évről évre megrendezik a BB24 elnevezésű futóversenyt, amelynek során a versenyzők a Bonyhád és Bátaszék közötti távot teszik meg.

Mauthner Ilona

Fotó: Beküldött fotó

Közép-Európa „legvölgységibb és hegyhátibb” futóversenye az idén annyiban különbözött az eddigiektől, hogy adományt is gyűjtöttek, mégpedig Feth Bettina bátaszéki vállalkozó részére.

A vasárnapi rajthoz százhetvenöt induló állt, akik egyéniben, párban, trióban, vagy futás és kerékpár kombinációban tették meg a Bonyhád–Bonyhád-Börzsöny–Alsóbörzsöny–Mőcsény–Palatinca–Kismórágy–Bátaszék útvonalat.

A verseny rendezői a Vergo Kft. és a Borvidék Futóegyesület különös figyelmet fordítottak a biztonságra és a frissítőpontok biztosítására, ahol vizet, sportitalt, kólát, szőlőcukrot, édességet kaptak a futók, amire szükségük is volt, mivel az időjárás a nyári meleget idézte a verseny napján.

A verseny győztese a férfiaknál a szekszárdi Orsós Zoltán lett, második Veres Szilárd (Soltszentimre), harmadik Breuer-Orbán Károly (Tamási). A hölgyeknél Katona Éva (Budapest) győzött, második Balogh Katalin (Budapest), harmadik Szerémi Anita (Szekszárd). A csapatversenyt a Szekszárdi Sportközpont nyerte. A versenyzők emlékérmet vehettek át, az általános iskola ebédlőjében pedig meleg étellel várták a résztvevőket.

Mint említettük, a verseny jótékony ügyet is szolgált az idén. Feth Bettina bátaszéki vállalkozót pár héttel ezelőtt nagy tragédia érte, hiszen egy villámcsapás okozta tűzvészben odaveszett közel kétszáz kecskéje, és az ellátásukhoz szükséges eszközei. A fiatal vállalkozó megélhetése, vagyona, hobbija, gyakorlatilag az egész élete egy pillanat alatt megsemmisült. A versenyzők a felhívásukban azt írták: Bettina gyermeket vár, azt szeretnénk, hogy újrakezdhesse életét. A Bonyhád–Bátaszék Futóversenyen egy adománygyűjtő dobozt helyeztek el a bonyhádi versenyközpontban. A Borvidék Futóegyesület pedig felajánlotta, hogy a BB24 verseny előnevezési díjaiból valamint a helyszíni regisztrációkból befolyó összegből futónként ötszáz forinttal támogatja Bettinát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában