ufókaland

2018.07.22. 16:30

A lény feje nagy volt és csúcsos

Nem mindennapi levelet kaptunk egy olvasónktól. A történet, amelyet leír, nem mostani, még a nyolcvanas években esett meg vele.

TN

Fotó: Shutterstock illusztráció

Olvasónk a nyolcvanas évek elején szerelt le a katonaságtól, és ezidőtájt kezdett családjával legeltető állattartásba Észak-Tolna és Kelet-Somogy határán. Évek teltek el, majd 1987. június elsején biztonsági okokból telephelyüket áthelyezték a legelők keleti végébe.

Ezen az estén, úgy fél kilenc körül furcsa eseménysorozat vette kezdetét. Mint azt olvasónk írja, motorral közeledett szálláshelyükhöz, ám úgy ezer méterre attól a járműve leállt. A motort ezután tolta, és este kilenc óra tíz perckor ért a szálláshelyükhöz. Hirtelen hatalmas csattanást hallott, majd valami süvöltött, olvasónk pedig a hang irányába futott. Egy gyógynövénytábla végénél a fasor mögül egy ötven méter átmérőjű UFO emelkedett ki.

A következő év, azaz 1988 júliusában ismét különös dolgokat tapasztalt. Egyszer késő este villanást látott, majd hatalmas dörrenés, ezt követően pedig lövések hallatszottak. Mindeközben az égen több szerkezet tűnt fel, közülük tizenkettő háromszög formába rendeződött. A tárgyak berepültek egy jóval nagyobb szerkezetbe.

Tizenegy nappal később teliholdas éjszaka volt és rettentő meleg, aludni sem lehetett tőle. A nagytestű pásztorkutya idegent jelzett, így olvasónk fokost fogott a kezébe, és elindult szétnézni. Mivel nem látott semmit, visszatért a szálláshelyre, és várta, hogy a kutyák is így tegyenek.

Leült egy kis székre, és egyszer csak tőle úgy másfél méterre egy alacsony lényt pillantott meg. Hirtelen ránézve először azt gondolta, hogy egy gyerek, de legnagyobb rémületére nem ember volt, hanem valószínűleg egy földönkívüli, akinek igen nagy és csúcsos volt a feje. Szeme sötét volt és hatalmas, szája pici, keskeny, bőrszíne meghatározhatatlan, és erősnek tűnt. Szürkéskék, szkafanderre hasonlító ruhát viselt, amelyen vízszintesen és függőlegesen is kivilágosodó ezüstfehér csíkok futottak, az így kiadott négyzetekben pedig köröm nagyságú ezüstfehér foltok gyúltak ki.

– Talán két percig néztük egymást – írja olvasónk. Mivel arra gondolt, hogy a lény esetleg megölte a kutyákat, úgy döntött, támadni fog. Egy nagyot kaszált felé, de elvétette, az ütés rövid volt, a földönkívüli pedig hirtelen eltűnt, mintha a föld nyelte volna el. – Azt kiabáltam a nagyapámnak, hogy vegye magához a fejszét, mert földönkívüli látogatóink vannak – írja. Később újra megpillantotta a lényt, ahogy menekült, ő pedig úgy döntött, üldözőbe veszi. Vagy száz métert futott utána, amikor csattanást és süvöltést hallott. Erre bevetődött a gyógynövény táblába.

Ahogy ott lapult, a hang rettentően felerősödött. Akkor már tudta, hogy tőle jobbra, úgy huszonöt méterre a fasor túlsó oldalán van valami. Felugrott, és elképesztő dolgot látott, ijedtében fel is kiáltott. Először azt gondolta, hogy a földönkívüliek talán bombát akarnak robbantani. Egy körülbelül három méter átmérőjű, száznyolcvan centiméter magas, csonka kúp alakú tárgyat látott tizenöt centis arany palásttal, erre az ég felől aranysárga fénynyaláb vetült. A tárgy felső részéből ezután igen erős sárga fény tört elő, amely bevilágította a környéket. Ekkor már megpillantotta a szerkezet mellett sötét aranybarna szkafanderben álló földönkívülit is, aki bal kezében egy tenyérnyi képernyőt tartott, és ezen a jobb keze mutatóujjával végzett műveleteket a lény.

Olvasónk valamiért meg van arról győződve, hogy amit látott, fegyver volt. Ahogy ugyanis elindult felé, áttetsző aranysárga köd jelent meg a tárgy felett, és mint valami aranyeső kezdett el hullani valami. A palást eztán hófehérré változott, és nyolc méterre tőle borzalmas hideget lehetett érezni. Olvasónk szerint visszahűtötték a fegyvert.

A későbbiekben a leírás szerint az eszköz belseje elsötétült, és elkezdett a föld alá süllyedni. A tetején vagy öt-hat világító foltot látott, a későbbiekben rájött, hogy az utómunkálatokat végző földönkívüliek szkafandere világíthatott. A lények azután elkezdtek rohanni egy irányba, méghozzá egy huszonötször hat méteres repülő szerkezet felé, amely három és fél méteres lábakkal támaszkodott a földön.

Másnap a csenevész, gazos kukoricában a levél küldője megtalálta az UFO nyomait. Azt is megírta, hogy szerinte a földönkívüliek egy föld alatti elhárító bázisának működését figyelhette meg, továbbá, hogy a területet önműködő védelemmel látták el készítői. A helyről, annak történetéről később még sok mindent megtudott, és meggyőződése, hogy földönkívüli technikával az emberiség sok problémája megoldható lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában