Európai Mobilitási Hét

2018.09.19. 09:30

Autómentes nap lesz országszerte

Autómentes napot tartanak szombaton az ország több településén az Európai Mobilitási Hét zárásaként.

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

A program célja a környezetbarát és fenntartható közlekedés, az elektromos közlekedési eszközök, valamint az egészséges életmódhoz elengedhetetlenül szükséges mozgásformák, például a gyaloglás és a kerékpározás népszerűsítése.

Megyénkben nyolc település csatlakozott az Európai Mobilitási Hét rendezvényeihez. Bölcskén, Bonyhádon, Dombóváron, Gyönkön, Pakson, Pincehelyen, Szekszárdon és Tamásiban rendeznek programokat ezekben a napokban. Több helyen az iskolákat és az óvodákat is bevonják, hogy megmutassák a gyerekeknek a környezettudatos megoldásokat, illetve rajzversenyeket, KRESZ-teszteket szerveznek számukra.

Dombóváron díjazzák azt a munkahelyet, ahova a legtöbb dolgozó érkezik pénteken reggel gyalog vagy emberi erő által hajtott járművel, Gyönkön pedig reggelivel kínálják a bringásokat, gyalogosokat a hét utolsó munkanapján. Pakson többek között tesztelni lehet az elektromos járműveket szombaton a strand mögötti szabadidőparkban, míg Tamásiban több útvonalat is elzárnak az autós forgalom elől, és ezeken a helyszíneken kerékpárral lehet csak közlekedni szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában