tánctábor

2018.08.20. 13:00

Bogyiszlói táncokat tanultak

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött kép

Az utánpótlás korosztálynak szervezett néptánctábort a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület, és Huszárikné Böröcz Zsófia táncpedagógus vezetésével közel harminc gyerek – óvodások és iskolások – gyakorolt az elmúlt napokban. A táborvezető elmondta, hogy a délelőttök és a délutánok táncpróbákkal teltek, de voltak egyéb programok is: például gyöngyfűzés, viseleti bemutató és hajfonás. Emellett minden nap valamilyen versenyfeladat is várt a gyerekekre.

Fotó: Beküldött kép

A táncpedagógus kiemelte, hogy a bogyiszlói táncok megtanítása volt a cél, hiteles és autentikus forrásból. A pénteki zárónapon a szülőknek mutatták be a megtanult koreográfiát a táborozók, a szeptember 8-i szüreti mulatságon pedig a falubeliek is láthatják azt.

Huszárikné Böröcz Zsófia azt is hozzátette: a tábor ugyan befejeződött, de a munka folytatódik, hiszen a gyerekek többsége a tanítványa.

A tábor során Huszárik Márton volt a táncpedagógus asszisztense, illetve Csiki Adrienn, a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület titkára volt segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában