ufókalandok

2019.07.21. 09:30

Egy dombóvári család Mekényesnél észlelt különös repülő tárgyat

Az 1990-es évek meglehetősen gazdagok voltak földönkívüli észlelésekben megyénkben is. Ufókalandok sorozatunkban most ismét egy Tolnai Népújság hasábjain megjelent történetet elevenítünk fel.

TEOL

Fotó: Shutterstock

A jelek szerint felkerült a „korona” az elmúlt hetek UFO-eseményeire – kezdődött a Tolnai Népújság 1994. augusztus 10-i beszámolója. A felütés módjának az volt az oka, hogy nem sokkal korábban több helyen is rejtélyes gabonaköröket találtak a megyében.

A történet szerint egy dombóvári lakos családjával Mekényesre (Baranya megyei település, Tolna megye határánál) utazott, hogy segítsenek a szülőknek a falu határától mintegy 2 kilométerre lévő kukoricatábla kapálásában.

Július 3-án, reggel 7 óra 55 perckor a fenti helyszínen arra figyeltek fel (5 személy), hogy a távoli szőlőhegy felett, 40-50 fokos szög alatt egy szivar alakú test halad igen lassan, északi irányban. Az alakzat kissé domború alsó és felső kontúrral rendelkezett, s szemmel láthatóan fémből készült, mert a felkelő nap sugarainak hatására erősen csillogott.

A tárgyat a megfigyelőhelyről 30-40 centiméteresre becsülték, ami arra utal, hogy valójában igen nagyméretű lehetett. Amikor a napot egy rövid időre felhőfoszlányok takarták el, a tárgy tompa sötétszürke színt öltött.

Mintegy 12 percnyi megfigyelést követően a csillogó, de nem fénylő tárgy egy kisebb felhő közelében emelkedni kezdett, majd lassan „beúszott” a felhőbe. Várták a felhőből való kilépését, ám a hosszú, ovális test nem jelent meg többé.

Venter Marianna, 1994. augusztus 10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában