Húsvét

2018.03.30. 13:00

Először áll tojásfa Gyönk központjában

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

Először díszíti tojásfa Gyönkön a Dózsa György teret. Kemler Imréné, a Német Nemzetiségi Egyesület elnöke elmondta, hogy a szervezet kezdeményezte a tojásfadíszítést, amelyhez az egyesület asszonyai mellett óvodások, iskolások hoztak húsvéti tojásokat. A következő napokban pedig továbbiakkal színesedhet a fa.

Emellett a hagyományos húsvéti készülődését is megrendezte az egyesület, amelyen ezúttal Balogh Ildikó tojásfestő népi iparművész, a népművészet ifjú mesterének iránymutatása mellett díszíthették a tojásokat az érdeklődők. Kemler Imréné hozzátette: főként iskolás csoportok váltották egymást a programon, de felnőttek is bekapcsolódtak, illetve a belecskai otthonból fogyatékkal élőket is hoztak a foglalkozásra, ami nagy élményt jelentett a számukra. A gyerekek hazavihették a saját maguk által megtervezett és díszített hímes tojásokat.

A Német Nemzetiségi Egyesület asszonyai hájast sütöttek, és almalével, később pedig frissen sült lángossal kínálták a résztvevőket.

A jól sikerült, tartalmas napot az egyesület hagyományőrző estje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában