siker

2018.02.24. 20:00

Könnyen lehet, hogy modellkarrier vár Olivérre

Kindl Olivér szüleivel márciusban Kijevbe látogat egy különleges gyermekmodell megmérettetésre, amely akár a szekszárdi ifjú „karrierjének” fontos állomása is lehet.

Hargitai Éva

Hatalmas kék szemeivel nagyon szép kiskölyök az ötéves Kindl Olivér, nem véletlen, hogy édesanyját sokan biztatták a barátok, ismerősök, hogy küldje be a képeit valahova, ahol ezt kellőképpen értékelik. Kántás Brigitta tavaly nyáron engedett a nyomásnak, és eljuttatta a kisfiú pár fotóját a Fashion Kids Hungary modellügynökséhez, ahova be is hívták őket egy profi fotózásra. Ezt még hónapokig halogatták, de aztán októberben csak felkerekedtek párjával, Lászlóval és Olivérrel együtt.

A szülők azt gondolták, ha tetszik a fiuknak jó, ha nem, úgyis jó – legfeljebb lesz egy nem mindennapi programjuk és profi képeik a gyermekükről. Aztán egészen elámultak azon, ami történt. A cég fotósa – Paprika Christian – egyből rátalált a közös hangra a kisfiúval, aki minden további nélkül tette, amire kérték. Nemcsak tűrte, hogy öltöztetik, fésülik, dirigálják, hanem láthatóan borzasztóan élvezte az egészet, elemében volt.

– Úgy tűnt, hogy ez a gyerek erre született – mondta az anyuka, hozzátéve: tudták, hogy szereti, ha fotózzák, de erre nem számítottak.

Fotók: Fashion Kids Hungary, Paprika Christian

A képek nagyon jól sikerültek, a Bartalovics Ildikó vezette ügynökségtől jelezték, hogy látnak fantáziát az ifjú Kindl modellkarrierjében. Így ők kezdték el Budapestre tréningekre vinni, amelyeken tulajdonképpen „szakmai” felkészítést kap. Ez nem csak fotózást jelent, hanem a helyes viselkedés, mozgás elsajátításából is áll. A foglalkozások áldásos hatásai is megmutatkoztak már: javult a fiú koncentrálóképessége, nőtt az önbizalma, ráadásul jó kis társaságot alkotnak a többi gyerekkel és a szülőkkel.

A „szakmai” fejlődés részét képezik a versenyek, amelyekből meglehetősen sok van. Olivér szüleivel nemrég Londonban volt egy bemutatón, amelynek résztvevői közül hat gyermeket választanak ki, akikkel egy-egy fotósorozatot készít majd egy neves magazin. Az eredményre még nem derült fény.

Most a kijevi World Fashion Kids-re készülnek, amelyre portfóliója alapján jutott be a fiú. Ez egy nem egészen szokványos nemzetközi gyermekmodellverseny lesz március 22. és 26. között. A szervezők az öt nap alatt többfelé, többféle programra viszik a résztvevőket, fotózzák, megfigyelik őket. A látottak, tapasztaltak alapján hozza meg a döntést a zsűri. Ezenkívül számos neves divatcég, magazin képviselői lesznek ott, akik komoly modellszerződésekről döntenek.

A szekszárdi család semmire sem számít, meglátják mi lesz. Édesanyja hangsúlyozta, a fiuknak semmi sem kötelező, a családja támogatni fogja mindenben: abban is, ha beindul a karrierje, és ezt szeretné csinálni, és abban is, ha nem.

–  Oli egyébként egy nagyon szerethető muris kis kölyök. A barátnőim azt szokták mondani, ha le vannak hangolva egy kicsit, adjam nekik kölcsön, mert jókedvre deríti őket – mondta az anyuka. Nem csoda, hogy az ügynökségnél is jól kijön mindenkivel, szeretik, és ő is szereti azokat, akikkel dolgozik. Egyébként pedig olyan, mint bármely más ötéves ovis. Imád rajzolni és szeret focizni. Nagyon fontosak számára a barátok, különösen a két legjobb cimborája, és a velük töltött idő. Igazi feltöltődés neki, ha 19 éves nővérével, Grétával lehet, akivel remek a kapcsolatuk. Ja, és nem szabad megfeledkezni az állatszeretetéről sem: két macskájuk van, amelyek iránt rendszeresen kifejezi rajongását. Ők pedig egyelőre még tűrnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában