nemzedékek napja

2018.10.15. 20:00

Nagyszülők látogattak az iskolába

Sok szépkorú kedves nagymama és nagypapa fogadta el az unokák meghívását a Szekszárdi Garay János Általános Iskolába, mert fontosnak tartották a család képviseletét, az értékek, hagyományok közvetítését.

TN

Fotó: Beküldött kép

A családi értékek megőrzése volt a célja annak a rendezvénynek, amelyet a hétvégén tartottak a Garay iskolában. A rendezvényt Dalla Valle Bettina, a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház vezetője nyitotta meg. Mint elmondta, a pályázati támogatással megvalósuló program célja a generációk közötti együttműködés támogatása, a családi kohézió erősítése.

– Második alkalommal adunk otthont a nemzedékek napja rendezvénynek a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület megbízásából a program fő szervezőjének felkérésére – idézte fel az eseményeket Pekari Bernadett, a Garay iskola intézményvezetője. – Véleményem szerint a jelen, amelyben élünk, fontos hidat képez a múlt és jövő között. A múlt értékei, a hagyományaink átörökíthetők generációkon keresztül, amelyben nemcsak a családnak, hanem nekünk, pedagógusoknak is fontos szerepünk lehet. Szívmelengető és felemelő érzés volt látni, ahogy több mint félszáz lelkes nagyszülő foglalta el helyét a tornateremben, miközben unokáik izgatottan keresték őket a sorok közt.

Az iskola tanulói a megnyitót követően zenés-táncos produkciókkal kedveskedtek a közönségnek. Siklósi Krisztián a családjával énekelt és zenélt, majd Horváth Elekné Ilonka néni mesélt a hallgatóságnak. Végül Huszárik Marci szólótáncát és a Bogyiszlói Gyermektánccsoport műsorát tapsolta meg a nézősereg.

Ezt követően az unokák kézen fogták a nagyszüleiket, bemutatták nekik az iskolát, az osztálytermeiket, közben a nagyszülők meséltek a múltról, saját iskolás élményeikről, a gyerekek pedig a jelenről. Közös családi játékokra, programokra is sor került a civil szervezetek, egyesületek jóvoltából, tovább színesítve a rendezvényt.

Változatos programok várták az iskolában a vendégeket

A fentieken kívül még sok színes program várta a résztvevőket. A családi programok keretében volt virágültetés a nagyival, őszi dekoráció, terménybábok készítése, és aki akarta, elsajátíthatta a sárközi hajfonás fortélyait is. Voltak emellett még szabadtéri- és logikai játékok, kézműves foglalkozások, közös rajzolás a nagyszülőkkel. Sikert aratott a Régi játékok új köntösben elnevezésű program is, csakúgy mint a különböző kvízjátékok. A családi értékek megőrzéséről pedig előadást hallgathattak a résztvevők. Az a három osztály, amelyik a legtöbb nagyszülőt hívta el a rendezvényre, egy-egy kirándulásra fordítható jutalomnapot kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában