UFÓKALANDOK VI.

2018.02.17. 18:10

Rejtélyes gabonaköröket találtak Ürgevárnál

Nem tisztünk eldönteni, hogy léteznek-e földönkívüli lények, és hogy kíváncsiak-e ránk, de többen is tapasztaltak furcsa dolgokat egy időben a megyében. Néhány esetet már felelevenítettünk, most ezt tesszük a rejtélyes ürgevári gabonakörökével is.

TEOL, illusztráció: Shutterstock

Szabályos búcsújáró hellyé vált 1992 júliusában Ürgevár. Hamar híre ment a nem mindennapi eseménynek, mely szerint a Hőgyészi Állami Gazdaságnak ebben a kerületében, a tárkánypusztai részen szombatról-vasárnapra virradó éjszaka ufók szálltak le a búzamezőre. Jöttek a felnőttek, a gyerekek, kocsival, motorral, kerékpárral – csodát látni. Természetesen a Tolna megyei napilap szerkesztőségébe is gyorsan megérkezett a hír a kombájnosok jóvoltából.

Egyikük elmondása szerint szombaton elvonultak erről a területről, félbe hagyták a tábla aratását, mert még nem volt eléggé száraz a gabona. Este fél kilenckor vonultak a kombájnokkal az ürgevári központba, de akkor még nem láttak semmi nyomot a búzában.

Vasárnap reggel 8 órakor, amikor újra el akarták kezdeni az aratást, csodálkozva tapasztalták, hogy az előző nap még nyílegyenesen álló búzában szabályos köralakok vannak ledöntve, az óramutató járásával ellenkező irányban. Az első csoportban a legnagyobb kör átmérője öt métert tett ki, az ettől kisebb, 2-3 méteres körökből még további öt volt található. Egy nyom a búzatábla melletti aszfaltutat is érintette, melynek a közepén 40 centiméteres körben megolvadt az aszfalt, az út szélén pedig, a kör kerületén megperzselődött a fű.

Ettől a helyszíntől néhány száz méterrel távolabb, Tárkánypuszta közvetlen közelében szintén a búzában találtak nyolc köralakú nyomot, ötféle méretben. A legnagyobb 12 méter átmérőjű, a mellette lévő körök pedig lényegesen kisebbek voltak.

A feltételezett ufókat nem látta senki. A kombájnokat egyébként máskor, mikor messzebb van az aratás a telephelytől, mindig a tábla szélén szokták éjszakára hagyni a munkások és olyankor egy őr is vigyázza azokat. Ez alkalommal nem így volt. Tárkánypusztán egyetlen család él, aznap éjszaka ők sem vettek észre semmi rendelleneset.

Egy helybeli elmondta, hogy szombaton ettől a helyszíntől 200 méterre legeltette a sertéseit este 9 óráig, reggel pedig már negyed négykor kihajtott. E két időpont között történhetett a leszállás, mert ez idő alatt ő sem vett észre semmit.

A lapnak nyilatkozó kombájnos biztosította a nyomokat, az aratást máshol folytatták. Még néhány napig láthatták az ufo-nyomokat a kíváncsiak és a szakértők. A környékbeliek pedig nyitott szemmel figyeltek, hátha netalántán ufót fognak – tudomásunk szerint ez nem történt meg.

Forrás: Tolnai Népújság, 1992. július 13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában