Thomas Puls

2018.07.22. 14:30

Tapasztalatukkal erősítik a közösséget

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

Szárazdon a második világháború előtti időszakban többségben volt a német ajkú lakosság. Sok svájci és német jön vissza, közöttük olyanok is, akik az etnikai tisztogatás áldozatai voltak.

Thomas Puls nemrég költözött a faluba. A nyugdíjas úr Németországban üzletemberként dolgozott, majd olyan fiatalokat vett pártfogásba, akik valamilyen szenvedélybetegséggel küzdöttek.

– Úgy tapasztalom, a keresztény hit és terjesztése komoly érték ebben az országban. Van itt egy remek közösség, amely a 2017-ben elkészült közösségi házban kétnyelvű istentiszteleteken, bibliaórákon vesz részt – mondta Thomas Puls. – Európában kevés olyan széleskörű családtámogatási forma van, mint a magyar. A rendszerben prioritást élveznek a gyerekek; a felnőttek számára pedig vonzóak a bibliai értékek.

Sok honfitársam emiatt jön az országba, hogy ezt az irányt támogassa. Tudjuk, hogy 2018 a családok éve, idén a magyar kormány még jelentősebben – az összjövedelem öt százalékával – tudja segíteni a gyermekvállalás előtt állókat, a gyermeket nevelőket és a gyermekeket. Tapasztalatunkkal, tudásunkkal és gazdasági potenciálunkkal szeretnénk erősíteni a gyülekezet- és közösségépítést. Hiszünk abban, ahogy a szőlőtőkét elültetik, és mindent megkap, hogy növekedésnek induljon, az általunk elkezdett munkának is biztosan meglesz a gyümölcse.

Thomas Puls hozzátette: gyorsan megtalálta a közös hangot a helyi emberekkel. Mindenki barátságos, még azok is, akik nem vesznek részt az istentiszteleteken. Bármerre járt az országban, mindenhol vendégszerető családokkal találkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában