nevelés

2018.03.18. 14:45

A Zöld Alma szervezte az Egészségnapot

Budavári Kata, fotó: beküldött kép

Az egészség mindenek előtt mottóval rendezte meg a zombai iskola egészségnapját. Pontosabban az intézmény Zöld Alma Klubja, tudtuk meg Fábián József igazgatótól. Azt is elmondta, hogy a klubot Szűcs Sándorné tanárnő vezeti, és hogy a tagok, azaz a gyerekek, átfogó képet kapnak az egészséges életmódról az étkezéstől a szelektív hulladékgyűjtésig. A szombati menüt is ők tervezték meg a Menő Menza programban, és az iskola konyhája nyújtott segítséget.

A program csúcspontja a svédasztalos reform étkezés volt, amikor is a frissen préselt, így tartósítószermentes gyümölcs- és zöldséglevek mellett olyan ételek kerültek a szépen megterített asztalra, mint a zöldséges csirkefasírt és a saláták. A védőnő korcsoportonként tartott előadásokat a gyerekeknek különböző témákban, például a dohányzás káros hatásairól és a serdülőkori higiénéről. A szombati programban az egész iskola, tanulók és pedagógusok egyaránt részt vettek, de a szülőket is bevonta az intézmény a rendezvény szervezésébe, tájékoztatott az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában