mezőgazdaság

2020.05.08. 14:30

Jó ütemben haladnak a vetéssel a gazdák

Mauthner Ilona

2020.04.10 Őcsény, Megkezdődött a csávázott kukorica vetése. a vetőgép egyszerre vet és műtrágyát is szór. ( egy cég alkalmazottai nem akartak névvel szerepelni) Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Folyamatos a munka a szántóföldeken a megyében. Tavaszi árpából eddig 795 hektáron vetettek a gazdák, 95 százalékban végeztek eddig a munkával. Magborsót 533 hektáron, zabot 435 hektáron vetettek. Egyre népszerűbb a megyei gazdák körében a szója is, a tervek szerint 1530 hektáron kerül majd a földbe a magja, ebből eddig 160 hektárnyit vetettek el. A cukorrépa viszont már a földben van, 1700 hektáron, zömében a Dombóvár környéki földeken.

A burgonyát is elvetették már a termelők, évről évre egyre kisebb területen, idén csak 37 hektáron. A napraforgó vetésével sem végzett mindenki, a tervezett 33 ezer hektárnak a nyolcvan százaléka van eddig a földben. Hasonló a helyzet a kukoricával is, a tervek szerint 75 ezer hektáron vetnek ebből a növényből a gazdák, de eddig ennek csak a nyolcvan százalékát valósították meg, az agrárgazdasági kamara adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!