Zöldtárs Alapítvány

2020.07.13. 10:20

A magaságyás volt a téma a gyakorlati bemutatón

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Magaságyás-bemutatót szervezett a Szekszárdi Klímakör és a Zöldtárs Alapítvány pénteken. A program házigazdája Baka György őstermelő, az alapítvány elnöke volt, aki saját gazdaságán adott tájékoztatást, és a gyakorlatban is megismertetett a felhozott témákkal.

A magaságyás-építés, a komposztálás, a talajfeltöltés és a talajpótlás, a csepegtető öntözés, a talajtakarás, a termesztett növények és a növényvédelem képezték a vázlatpontjait a péntek délutáni bemutatónak, amely Baka György mintegy ötezer négyzetméteres kertjének egy részében zajlott le. A programra e-mail-üzeneten keresztül és telefonon is lehetett jelentkezni szerdáig. Nem szűrtek az érdeklődők között, a lehetséges létszámot tizenöt résztvevőben maximálták. Végül tízen jelezték részvételi szándékukat.

A házigazda kérdésre válaszolva azt is hozzátette: korábban is volt már ilyen jellegű rendezvény, két-háromévente szokott lenni. Az elsőre emlékei szerint öt-hat esztendeje került sor. Arról is tájékoztatott, hogy a Szekszárdi Klímakör elnevezésű programsorozatot a megyeszékhely önkormányzata indította el tizenegy-tizenkét évvel ezelőtt és az ugyancsak szekszárdi Zöldtárs Alapítvány koordinálja. Ezeknek a programoknak a sorába illeszkedett a július 10-i magas­ágyás-bemutató is.

Borítóképen: Baka György és az érdeklődő látogatók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!