haltelepítés

2020.12.01. 14:00

Elégedett a horgász, ha sok a hal a vízben

Az utóbbi évek legnagyobb halmennyisége került a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (TOHOSZ) halgazdálkodási vízterületeibe idén a területijegy-értékesítések bevételének, a mohoszos haltelepítési pályázati lehetőségnek és a tavaszi intervenciós haltelepítésnek köszönhetően.

Foray Nándor

Forrás: Shutterstock

Nagy mennyiségű előnevelt vagy már fogható méretű halat helyeztek ki a TOHOSZ halgazdálkodási vízterületeibe ebben az évben. Természetesen a legtöbb a hazai horgászok körében legnépszerűbb halfajból, a pontyból került a vizekbe, hogy ezzel és a természetes szaporulattal együtt minél több halat foghassanak ki a horgászok. Alább ennek számszerű adatait közöljük a megyei szövetség jóvoltából.

A Duna 1493–1520 folyamkilométer közé eső részén harmadik nyaras pontyból 17 601 kilót, második nyaras pontyból ezer kilót, első nyaras pontyból 1400 kilót telepítettek. Előnevelt csukából 3400 darabot, előnevelt fogassüllőből 124 000 darabot, előnevelt kecsegéből pedig négyezer darabot, első nyaras kecsegéből pedig háromszázhúsz kilogramm került a vízbe.

A Sió 0–58 folyamkilométer közé eső szakaszán harmadik nyaras pontyból 5500 kilót, második nyaras pontyból 3650 kilót, előnevelt fogassüllőből 18 000 darabot és harmadik nyaras széles kárászból háromszáz kilót telepítettek.

A Sárvíz csatorna 0–37 folyamkilométer közé eső részébe harmadik nyaras pontyból 1770 kilót, második nyaras pontyból 1250 kilót, előnevelt csukából 1150 darabot, előnevelt fogassüllőből hatezret, harmadik nyaras széles kárászból száznyolcvan kilót telepítettek.

Sok-sok kifogható hal került a TOHOSZ kezelésében lévő vizekbe a horgászok örömére Fotó: TOHOSZ

A Keselyűsi Holt-Sióba háromnyaras pontyból 1375 kilót, kétnyarasból 1300 kilót, előnevelt csukából 3500 darabot, előnevelt fogassüllőből 3600 darabot, harmadik nyaras széles kárászból száznyolcvan kilót telepítettek.

A Szálkai Víztározóba harmadik nyaras pontyból 10 515 kilót, második nyaras pontyból 2300 kilót, előnevelt pontyból százezer darabot, előnevelt csukából kétezer darabot, előnevelt fogassüllőből tizenkétezer darabot, harmadik nyaras széles kárászból kétszáznyolcvan kilót, előnevelt balinból 4800 darabot telepítettek.

A Koppány csatornába előnevelt pontyból kétezer, előnevelt fogassüllőből hatszáz darab került idén.

A Tolna Megyei Horgász­egyesületek Szövetsége köszöni a horgásztársaknak, hogy az idei évben is a TOHOSZ vízterületeit választották. Bíznak abban, hogy vizeikből minden területi jeggyel rendelkező horgásztárs megfogja családjának az idei karácsonyi asztalra szánt halmennyiséget.

A kijárási tilalom miatt mindenütt tilos az éjszakai horgászat

Az új típusú koronavírus okozta járványhelyzet második hulláma okán a Kormány aktuális rendelete szerint este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett hatályba, így ezen időszakban – néhány kivételtől eltekintve – TILOS a lakóhely, tartózkodási hely, vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás. Ez a horgászatra is érvényes, azaz az egyéni jellegű, szabadidős sporttevékenység célú, lakáson kívüli tartózkodás csak reggel 5 óra és este 7 óra között megengedett. Este 7 óra és reggel 5 óra közötti időben tehát az éjszakai horgászat és a horgásztavak területén történő tartózkodás visszavonásig tilos.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!