roszatom

2021.05.25. 18:00

A CKBM fontos pótalkatrészt szállított a Paksi Atomerőműnek

TEOL

A CKBM Rt. (a Roszatom gépgyártó divíziója, az Atomenergomas Rt. leányvállalata) az MVM Paksi Atomerőmű Rt. számára GCN-317-es típusú fő keringtetőszivattyúhoz gyártott pótalkatrészt – hővédelemmel ellátott vezetőkereket, amelyet leszállított a Paksi Atomerőműnek – tájékoztatta portálunkat közleményében a Roszatom.

A fő keringtetőszivattyúk folyamatosan biztosítják a hűtőközeg, a speciálisan kezelt víz intenzív áramlását a primer körben. A vezetőkerék a hűtőközeg áramlásának elosztására szolgál. A Paksi Atomerőműben VVER-440-es nyomott vizes reaktorok működnek. Jelenleg Pakson négy blokk üzemel. A Paksi Atomerőmű a Magyarországon előállított villamos energia mintegy 50%-át biztosítja.

A CKBM Rt. rendszeresen szállít pótalkatrészeket a Paksi Atomerőmű számára a fő keringtetőszivattyúk tervezett karbantartásához. A vállalat portfóliójába nemcsak atomenergetikai berendezések tervezése és gyártása tartozik. A hőenergetika, a kőolajipar (gázcseppfolyósító eljárások), a hajógyártás, valamint a háztartási szilárdhulladék-feldolgozó üzemek számára is rendelkezik műszaki megoldásokkal és technológiával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!