szakmai fórum

2021.09.24. 19:10

Szükséges a fejlődés, a közös gondolkodás

A NEZ Cégcsoport és a Dombóvári Vállalkozói Egyesület közös szervezésében, nagy érdeklődés mellett agrár- és vállalkozói fórumot tartottak Dombóváron szeptember 23-án.

V. Sz.

Fotó: TN

A szakmai délelőttre több mint száz résztvevő érkezett. Pintér Szilárd polgármester köszöntőjében elmondta, Dombóvár fejlődése szempontjából elengedhetetlen és szükséges a közös előrevivő gondolkodás, a csapatmunka. Reményét fejezte ki, hogy a mai nap is hatékony lesz, a közös célok sikeres megvalósítása érdekében.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a helyi és régiós fejlesztések eredményeiről számolt be a résztvevőknek. Elmondta, hogy a jövő évi költségvetés megtervezésénél nagy hangsúlyt fektetnek a családok megerősítésére és a gazdaság újraindítására. Kiemelte, a helyi és a térségi gazdák, vállalkozók továbbra is számíthatnak a segítségére.

Papp Zsolt helyettes államtitkár az agrárium lehetőségeiről és kihívásairól tájékoztatta a jelenlévőket a 2022–2027-es EU támogatási ciklus vonatkozásában. Naszvadi Balázs, a Tolna Megyei Önkormányzat Terület- és Vidékfejlesztési Osztályának vezetője a Top plusz és Leader fejlesztésekről, Pintér Szilárdné, a Takarékbank Zrt. Dombóvári Agrár Centrum vezetője a beruházások, fejlesztések finanszírozási lehetőségeiről nyújtott bővebb információt az érdeklődőknek.

A Nemzeti Agrár Kamara színeiben Ribóczi Edina ismertette az október 15-tel induló Agrár-környezetgazdálkodási pályázat feltételrendszerét. Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellára a duális szakképzésről tartott tájékoztatót.

Borítóképünk: A vállalkozói fórumon részt vett Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője

Fotó: TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!