Fadd-Dombori

2022.04.01. 17:29

Megújult a kemping öreg szállodája

A paksi atomerőmű két új blokkjának megépítésén dolgozó szakembereknek is építettek/építenek lakásokat a Fadd-Domboriban most átadott, felújított épületben.

Szepesi László

Fotó: Kiss Albert

Tavaly áprilisban kezdték átalakítani a korábbi kemping öreg szállodáját, s mostanra elkészült egy korszerű hotel. Mégpedig olyan, ahol nem csak nyáron lesznek vendégek, hanem folyamatosan, itt ugyanis az atomerőmű két új blokkját építőknek is készítettek lakásokat. Így az természetes volt, hogy az avatóünnep mintegy házigazdája Süli János, az erőmű bővítéséért felelős miniszter volt. 

A hagyományos szalagátvágást követően a miniszter az épületben elmondta, nagyszerű munkát végeztek a Paksi Ipari Park Nkft. beruházását végzők: határidőre, jó minőségben újították fel az épületet. A 14 kétágyas, négy nagyobb, s egy akadálymentes használatra alkalmas apartman a kellemes környezetben ideális lakhely lesz az építőknek is. Elmondta, már a teljes területen megtörtént a belső közművek kiépítése, és még húsz könnyűszerkezetes ikerházat terveznek építtetni, garázsokkal. A korábbi kemping területét parkosítják, a kerítés mentén cserjék, a házak körül fasorok lesznek, emellett – folytatta - számtalan feladatuk van, többek között megoldani nem csak a Duna faddi, hanem a bogyiszlói holtágának is a víz-utánpótlását, frissítését.

Az avató ünnepségen részt vett Horváth István, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében hangsúlyozta, ez az építkezés nem csak Paks és Tolna megye, de az egész ország számára nagy fontosságú beruházás része. Fadd-Domborit a választókerület ékszerdobozának nevezve beszélt arról a változásról, fejlődésről, amely az utóbbi éveket jellemezte. A korábban eladni kívánt házak, nyaralók megszépültek, s értékük többszörösére nőtt. Ez a környék Paks 2 építésének is egyik háttérintézménye lehet. Majd hangsúlyozta, a folytatáshoz fontos, hogy a vasárnapi szavazáson újra bizalmat kapjanak.

A teljesen átépített hotelban Fülöp János, Fadd polgármestere elmondta, ugyan a fejlesztés emelkedő adóbevételt is jelent a településnek, de ennél fontosabb, hogy minden szebb lesz. A lepukkant szocreál épületből impozáns külsejű, modern szálloda lett, majd épül itt egy étterem, amely kívülről is látogatható lesz. Ez azért is fontos, mert várhatóan nagyon sűrű programja lesz már idén is Domborinak, a kajak-kenu versenyek is egymást követik.

Az ünnepségen, pohárköszöntőjében Kovács Pál a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár arról beszélt, hogy Tolna megyét az emberek összekötik Gemenccel, az ártéri erdővel, amely nem csak nemzeti kincsünk, hanem a tiszta levegőforrása is, de ugyanígy a környezetet szolgálja a Paksi Atomerőmű, mint a széndioxid kibocsátás csökkentésének garanciája. Az erőmű fejlődése, a Paks-2 projekt pedig az egész régió fejlődését szolgálja a Duna minkét oldalán.

Elmondta, fejlődést ígértek, tiszta környezetet, munkahelyeket, a megújuló energiaforrások és az atomenergia együttes alkalmazását, biztonságos, olcsó áramellátást. Ennek jegyében dolgoznak, s azért, hogy a térség többet profitáljon, a fiatalok itthon találjanak munkát, s ez az átadás is bizonyítéka annak, hogy a térség, miként Fadd is, az atomerőmű bővítésével párhuzamosan fejlődik, gazdagodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!