Hirdetés

2022.05.10. 23:59

A Vodafone extra kedvezményekkel támogatja a készülékek korszerűsítését

TEOL

A Vodafone magasabb szintű ügyfélélményt biztosít a mobiltelefonálás és mobilinternetezés során a negyedik és ötödik generációs vezeték nélküli hálózatokon. Az új technológiás hálózatokon újabb képességek és lehetőségek jelennek meg, az internetelérés sebessége és az adatforgalom nagysága például sokszorosa az újabb generációs hálózatoknak. Azok a lakossági ügyfelek, akik nem rendelkeznek széles sávú mobilinternetezésre alkalmas készülékkel és emiatt 3G-képes készüléküket 4G- vagy 5G-képes mobiltelefonra cserélik, akár további bruttó 20 000 forintos extra kedvezményt vehetnek igénybe a Vodafone-tól a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mobilkészülékcsere-támogatási programja mellé.

Gyorsabb internetsebesség, az online tartalmak gyorsabb betöltése, a videók és képek gyorsabb letöltése, megbízhatóbb és stabilabb kültéri lefedettség – ezt nyújtják a jövőben a Vodafone Magyarország előfizetőinek a negyedik és ötödik generációs vezeték nélküli szolgáltatások, vagyis a 4G-s és 5G-s hálózatok. Éppen ezért a hazai és nemzetközi szolgáltatók a következő időszakban fokozatosan vezetik ki a 3G-hálózatot azért, hogy a felszabaduló frekvenciákon létrehozott 4G- és 5G-szolgáltatások által gyorsabb és megbízhatóbb szolgáltatást tudjanak nyújtani ügyfeleiknek.

A harmadik generációs szolgáltatás kivezetése után a mobil hanghívásokat a második és negyedik generációs hálózatok veszik át, az adatforgalmat pedig második generációs mobilhálózat mellett többnyire a negyedik és ötödik generációs hálózatok biztosítják majd. Azok az ügyfelek, akik 4G- vagy 5G-képes okostelefonnal rendelkeznek, nem érzékelik majd a 3G lekapcsolását, ugyanakkor azoknál az előfizetőknél, akik a harmadik generációs szolgáltatás kivezetését követően továbbra is 2G- és 3G-képes mobileszközzel rendelkeznek, a hanghívás a korábbiakhoz hasonlóan funkcionál majd, viszont a mobilinternetezés jóval lassabb lesz.

Az előfizetőknek célszerű minél hamarabb ellenőrizni a készülék hálózati beállítását, így kiderül, hogy 4G- vagy 5G-képes telefonnal rendelkeznek-e. Ezt a „Beállítások”-ban lehet megtenni, ahol rá kell keresni a Mobilhálózatok – Hálózati mód menüpontra, és ellenőrizni kell, hogy megjelenik-e bármely pontban a 4G, 5G vagy LTE kifejezés. Amennyiben igen, a készülék 4G-képes, tehát alkalmas a gyorsabb, biztonságosabb hálózatra való kapcsolódásra. Ebben az esetben használják ezt a beállítást. Ha nem jelenik meg egyik pontban sem a 4G, 5G vagy LTE kifejezés, akkor az azt jelenti, hogy a telefon csak 2G- vagy 3G-hálózatokat tud kezelni. Ebben az esetben javasolt a készüléket újabbra cserélni a zavartalan mobilinternetezés érdekében. Előfordulhat az is, hogy a mobilkészülék képes a 4G- és 5G-hálózaton történő kommunikációra, de az eszközben lévő SIM-kártya nem. Ebben az esetben a Vodafone díjmentes SIM-kártyacserét biztosít mind a lakossági, mind a kis- és középvállalkozó üzleti ügyfelek számára, hogy a lehető leggördülékenyebbé tegye számukra az átállást.

"A Vodafone célja, hogy Magyarországon európai színvonalú digitális jövőt építsünk ki. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük mobilhálózatainkat és szolgáltatásainkat, hogy a lehető legjobb és korszerűbb élményt nyújthassunk, legyen szó akár telefonálásról, akár internetezésről. A korszerűsítés és a digitális fejlesztések elengedhetetlen része a harmadik generációs vezeték nélküli szolgáltatások kivezetése, amely segítségével még nagyobb teret nyerhetnek az újgenerációs hálózatok. Ahogy korábban, úgy most a 3G kivezetés módjára és időzítésére vonatkozó döntéseinket is a piac mindenkori állapotára és az érintett felhasználók igényeire figyelve fogjuk meghozni – az érintett ügyfeleket pedig folyamatosan és időben tájékoztatjuk ennek módjáról és a tudnivalókról"


- árulta el Dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A 3G-képes mobiltelefonok cseréjéhez bruttó 20 000 forint támogatás igényelhető a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával megvalósuló készülékcsere-támogatási programban. Az NMHH szakmai együttműködő partnere a mobilkészülékcsere-támogatási programban az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a programot a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. valósítja meg. Továbbá a Vodafone lakossági ügyfelei 2022. június 30-ig az NMHH támogatás mellé akár bruttó 20 000 forintos extra kedvezményt kaphatnak a 3G-képes készülékük 4G- vagy 5G-képes mobiltelefonra való cseréjéhez.  A lakossági ügyfelek mellett a szolgáltató az üzleti partnereire is gondolt, a kis- és középvállalkozó ügyfelek számára további kedvezmények felajánlásával könnyíti az átállást.

Az akcióról további részletek a https://www.vodafone.hu/mobilcsere oldalon olvashatók. Továbbá a széles sávú mobilinternet szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas mobilkészülékeik cseréjére kiírt támogatás részletes feltételei a https://nffku.hu/mobilcsere és a https://netrefel.hu/keszulekcsere-tamogatas weboldalon érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!