Magyar Falu Program

2022.05.13. 18:10

Két település is jól járt a beruházással

Új kisbusszal gyarapodott Bátaapáti – és ezzel együtt a Magyarlapádi Szórványkollégium is. Ugyanis a völgységiek eddig használt, jó állapodban lévő Mercedes Vito típusú járműve az erdélyi településen működő, magyar gyermekek taníttatását felvállaló intézményhez gurult tovább.

Vizin Balázs

Potápi Árpád János: mindkét esetben jó helyre került a kisbusz (Fotó: M. K.)

Az átadás-átvételre pénteken került sor Bátaapátiban, ahol Krachun Szilárd, a házigazda település polgármestere és Sipos Ferenc, a szórványkollégiumot működtető Ethnika Kulturális Alapítvány elnöke látta el kézjegyével a dokumentumokat. Az eseményen Potápi Árpád János is részt vett. 

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: mindkét esetben jó helyre került a kisbusz, hiszen Bátaapátiban a nemrégiben létrehozott falugondnoki szolgálathoz kapcsolódó tevékenység ellátásához nyújt segítséget. Míg Magyarlapádon a kollégiumba járó gyermekek szállítását könnyíti meg. Az államtitkár emlékeztetett, a Magyar Falu Program (MFP) egyik közkedvelt pályázati eleme a kisbuszok beszerzése. 

– Azáltal, hogy sok esetben a határon túli közösségekhez kerülnek az itteni járművek az egész Kárpát-medence magyarságát támogatjuk ezzel – hangsúlyozta Potápi Árpád János, aki arról is beszámolt, hogy a választókerületében már 29 kisbuszt sikerült beszerezniük a településeknek az MFP jóvoltából. Krachun Szilárd és Sipos Ferenc is a köszönet hangján szólt az Apponyi Kúria udvarán tartott sajtótájékoztatón. Mindketten hálásak voltak a magyar kormány támogatásáért, Potápi Árpád Jánosnak pedig a segítő közbenjárásáért mondtak köszönetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!