Agrárgazdaság

2022.05.12. 18:10

Már csak egy hétig adhatók be a támogatási kérelmek

Április 6-a és május 8-a között már százezernél is több egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók országosan, ennek több mint hetvenhat százalékát a kamarai falugazdászok segítségével. Tolna megyében több mint tízezer mezőgazdasági termelőt, állattartót érint az egységes agrárkérelmek beadása.

M. I.

Illusztráció (Fotó: M. K.)

A kérelmek május 16-ig nyújthatók be szankciómentesen. Aki ezt elmulasztja, május 17-e és június 9-e között még beadhatja a kérelmet, de ebben az esetben munkanaponként egyszázalékos támogatáscsökkentéssel kell számolnia. A június 9-ét követően benyújtott egységes kérelmeket pedig érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják. 

A május 16-ig beadott kérelmeket adatváltozás keretében, szankciómentesen május 31-ig, késedelmi szankcióval június 9-ig lehet módosítani. Kivételt képeznek ez alól az állatalapú közvetlen támogatási kérelmek, amelyek május 16-a után csak szankcióval módosíthatók. Az agrárkamara a minél gyorsabb ügyintézés érdekében arra kéri a gazdálkodókat, hogy ne hagyják az utolsó napokra az egységes kérelmek beadását. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!