Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

2022.05.28. 13:00

Szekszárd jövőjét, fejlődését tervezik

A közgyűlés által elfogadott Fenntartható Városfejlesztési Stratégia részleteiről tartott tegnap sajtótájékoztatót Zaják Rita, az önkormányzat tanácsnoka, Magyarné Somogyvári Tünde, a Stratégiai és Tervezési Osztály vezetője és dr. Gábor Ferenc, a város jegyzője.

Sz. L.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A stratégia lényege – mondta a jegyző –, hogy számba vegyék, a város hosszú távon honnan és hová szeretne eljutni. Ennek érdekében megkeresték az érintetteket. A civil szervezetek voltak válaszadásban a legaktívabbak, a gazdaság többi szereplőjétől várnak még javaslatokat. A tervezés folyamatáról az osztályvezető elmondta, kérdőíveken is kértek javaslatokat a szekszárdiaktól és képviselők, szakemberek segítségével kijelölték a célokat, de a munka tart tovább. 

A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia melléklete a TOP Plusz városfejlesztési program, amely konkrétan megjelöli azokat a projekteket, amelyeket az 5,1 milliárd forintos forráskeretből terveznek megvalósítani. Ebben – folytatta Zaják Rita – szerepel többek között a Zöldváros 2 program, az épülő Tudásközpont is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!