Szavazás

2022.05.20. 16:30

Urnák elé járultak a NAK tagjai

Az országban közel négyszázezer, azon belül Tolna megyében több mint tizenegyezer arra jogosult személy adhatta le voksát pénteken a NAK kamarai választásán.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ötévente hívja erre a szavazásra tagságát, akik ekkor döntik el, hogy kik legyenek a kamarai küldöttek. Megyénkben a Magosz és a támogató szervezetek által állított hetven fős listára lehetett szavazni. A megválasztott küldöttek alakítják majd meg a megyei küldöttgyűlést és választják meg a megyei agrárkamara tisztségviselőit.

– Együtt erő vagyunk – nyilatkozta lapunknak Vendégh Edit, a NAK Tolna Megyei Szervezetének elnöke. – A kamarai választásokon ezt az erőt kell demonstráljuk, és ez az erő tudja a jövőben hatékonyan képviselni az ágazat érdekeit.  

A szavazás befejeztével a helyi, majd megyei választási bizottsági jegyzőkönyvek alapján az Országos Kamarai Választási Bizottság a szavazás lezárását követő negyedik nap végéig megállapítja a kamarai választások végeredményét, és erről a kamara internetes honlapján (www.nak.hu) tájékoztatót tesz közzé. A választások eredményének megállapítását követően, június 13-a és június 17-e között lesznek a megyei alakuló küldöttgyűlések. Az országos alakuló küldöttgyűlés pedig július 7-én ül össze. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!