Paksi atomerőmű

2022.08.10. 21:02

Tervezett karbantartást végeznek a blokkokon

A paksi atomerőmű 2. blokkján augusztus 11-én, csütörtökön tervezett karbantartást végeznek, amelynek idejére a blokkot leállítják.

TEOL

A paksi atomerőmű (forrás: atomeromu.mvm.hu)

A karbantartást követően a blokkot visszaterhelik a névleges teljesítményre. A blokk biztonsága nincs veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs. Az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli a blokkok állapotát, és a 100 MW-ot meghaladó teljesítményváltozásokról továbbra is tájékoztatást ad – szemlézte a TelePaks.net az OAH honlapján megjelent közleményt.

Korábbi hír szerint augusztus 6-tól a paksi atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően megkezdődött az 1. blokk fűtőelemeinek üzemszerű cseréjével a blokk ez évi nagy karbantartása. Ennek része a reaktortartály és a főberendezések ciklikus vizsgálata is. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos valamennyi tevékenységet az OAH a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli.

A főjavítás ideje alatt a hivatal által végzett hatósági felügyelet kiterjed a karbantartási és főjavítási tervekre, azok végrehajtására, valamint a karbantartási rendszer hatékonyságának ellenőrzésére. A folyamat végén az üzemeltetési feltételek és korlátok szerint indítják majd újra a blokkot, azt követően, hogy az OAH kiadta az ehhez szükséges indítási engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!