Szakmai nap

2022.09.07. 18:10

Nyolc cég hetven képviselője jött el

Szakmai nappal egybekötött kukorica és napraforgó fajtabemutató zajlott le szerdán a megyeszékhely határában. A szervező a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző iskola, valamint Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Tolna Megyei szervezete volt.

Szeri Árpád

Szakmai nap zajlott le kukorica és napraforgó fajtabemutatóval (Fotó: Mártonfai Dénes)

Fotó: Denes Martonfai

Az iskola ebédlőjében tartott megnyitón Fülöp Mónika igazgató tartott köszöntő beszédet. Vendégh Edit, a NAK  megyei szervezetének elnöke egyebek mellett elmondta, hogy nehéz volt a lezárult gazdasági év, de a következő sem tűnik könnyebbnek. Ennek oka a háború, az energia árrobbanás és a globális felmelegedés meghatározta időjárás. Ilyen helyzetben felértékelődik az információ, ezért is fontos a szakmai nap.

Kővári László a klímaváltozásról, dr. Füzi István pedig az ipari növények kórtanáról tartott előadást. A 6. számú főút melletti parcelláknál tartott fajtabemutatón nyolc,  az agrárium területén jelentős vetőmag-előállító cég mintegy hetven képviselője összesen hatvanhat kukorica és negyvenöt napraforgó fajtát tekinthetett meg. Valamennyi terményt a magas termésátlag jellemzi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!