Emelkedik

2022.12.03. 10:00

Változik a tömegközlekedés ára Pakson

Január 1-től emelkedik a helyi közlekedés ára a településen – tájékoztatott a Paksi Közlekedési Kft.

Ábrahám-Gazsó Rita

Helyijárat -Díjszabás változás 2023 január 1-től Pakson.

Fotó: Molnár Gyula

Az energiaárak növekedése miatt módosítani kénytelen árait a Paksi Közlekedési Kft. Mint írják, működésük egyik legjelentősebb költségeleme az autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges villamos energia, melynek beszerzési árában jelentős növekedés történt az elmúlt időszakban. Az energia árának változásával pedig nőttek a működési költségeik is.

– Társaságunk szolgáltatási árainak megállapítása a tulajdonos Paks Város Önkormányzatának jogköre, amely a fenti helyzetre való tekintettel úgy rendelkezett, hogy a megemelkedett költségterhek egy részét meg kell jeleníteni az utazásra jogosító díjtételek árában – áll a közleményükben. Hozzáteszik: a január 1. napjával életbe lépő díjszabás továbbra is az egyik legkedvezőbb az országban. –

Szeretnénk, hogy a településen élők az egyéni közlekedés helyett a személygépkocsi használatánál jóval környezetkímélőbb közösségi közlekedést válasszák. Az áramköltség növekedésének részbeni átterhelésével kímélni kívánjuk a háztartások pénztárcáját – olvasható.

Az áremelés részleteiről kiderült, a járművön, mobilon vagy pénztárban váltott menetjegy ára 200 forintról 250-re, a havi kedvezményes bérleté 1500-ról 1800-ra, a negyedéves kedvezményes bérlet ára pedig 4500-ról 5400-ra emelkedik. A mobilon keresztül vásárolt napijegy ára változatlanul ezer, a hetijegyé ugyanúgy kétezer, a mobilon vagy pénztárban váltott havi bérlet ára négyezer, a negyedéves bérleté pedig 12 ezer forint marad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!