Fejlesztés

2023.01.17. 08:00

Kenőanyagot és fagyállót gyárt, bővíti termelését a pálfai cég

TN

Töltőberendezés (MTI-fotó)

Csaknem 300 millió forintos beruházással bővíti telephelyét a kenőanyagokat és fagyálló folyadékokat gyártó Favorit Lubricants Kft. a Tolna vármegyei Pálfán – közölte a cég ügyvezető igazgatója az elmúlt héten a Magyar Távirati Irodával.

Tóth Gábor ismertette a sajtóval, hogy a kft. a jelenlegi hatszáz négyzetméteres raktár- és gyártócsarnoka mellé újabb, hatszázötven négyzetméteres csarnokot épít, amely nyárra készül el. Emellett egy automata töltősort, további tartályokat, vízkezelőt, hordóürítőket és különböző szivattyúkat szereznek be. A társaság a beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz elnevezésű pályázat 203 millió forintos támogatását használja fel.

Az 1997-ben alapított, dunaújvárosi székhelyű, húszfős vállalkozás évente mintegy hatezer tonna kenőanyagot, fagyálló hűtőfolyadékot és szélvédőmosót állít elő. A bővítésnek és a technológiai fejlesztésnek köszönhetően az előállított mennyiség mintegy 40-50 százalékkal nő majd – jelezte az ügyvezető. 

A cég árbevételének 60 százaléka származik saját gyártású fagyálló hűtő- és szélvédőmosó folyadékok értékesítéséből. A kft. 2021-ben 982 millió forint nettó árbevételt ért el, a 2022. évi árbevétel 1,1 milliárd forint körül alakul – közölte a cégvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!