Fejlesztés

2023.02.27. 14:43

Döntés született a szekszárdi kerékpárúttal kapcsolatosan

A Kerékpárosbarát Szekszárd program keretében építendő kerékpárútról tárgyalt hétfő délelőtt, rendkívüli ülésén Rácz Zoltán alelnök vezetésével Szekszárd Közgyűlésének Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága. Ezt TOP pályázaton nyert összegből építtetheti a város. 

Szepesi László

A tervek elkészültek, módosultak, és 2021-ben a módosított tervek alapján feltételes közbeszerzési eljárásra került sor, s a város egy paksi céggel kötött szerződést. A kerékpárút építése viszont, többek között a Covid járvány miatt, nem kezdődött el, majd az orosz-ukrán háború miatt is jelentősen megnövekedett árak okán a kivitelező egy újabb, a korábbinál majdnem másfélszer drágább költségvetést nyújtott be. A Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály ezt nem tartotta megalapozottnak, nem hagyta jóvá, ezért a kivitelező azt indítványozta, közös megegyezéssel bontsák fel a szerződést. 

Fotó: A szerző felvétele

Ez azt jelentené, hogy újabb kivitelezőt kell keresni, de így szinte lehetetlen, hogy az év végi határidőre elkészüljön a kerékpárút. Ezért a testület egyhangú szavazással úgy döntött, nem bontják fel a szerződést, készítse el a kivitelező a kerékpárutat.

Az ügyben végső döntést a város közgyűlése hoz majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!