Hirdetés

2023.04.05. 23:59

Előre készülnek a változó piaci igényekre

Új épület kialakítása és eszközfejlesztés kombinációja egyaránt a céljai között szerepel annak a pályázatnak, amelynek keretében egy új, 649,11 négyzetméteres csarnok épül Pálfán, a Favorit Lubricants Kft. telephelyén.

PR-cikk

Az új csarnoképület kivitelezése folyamatos, mostanra már elérte a szerkezetkész állapotot, amely jelentős mérföldkő mind a projekt, mind pedig a cég számára – hangsúlyozta a Tóth Gábor ügyvezető a beruházás jelenlegi állapotát bemutató sajtóbejáráson, kedden.

A projekt a GINOP Plusz - 1.2.1-21-2021-04280 pályázat keretében valósul meg az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával. (Fotó: M. D.)

A beruházás összértéke hozzávetőleg 290 millió forint, amelyből 203, 11 millió forintos feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a vállalkozás az Európai Uniótól és a magyar kormánytól együttesen – mondta az ügyvezető. A költségek részleteiről elhangzott, hogy maga az építés mintegy kétszázmillió, az eszközbeszerzés 86 millió, a megújuló energiával kapcsolatos fejlesztések 1,9 millió, az üzleti tanácsadás és egyéb kiadások 2,1 millió forintot tesznek ki.

A most formálódó épület egy 650 négyzetméteres raktár és gyártócsarnok lesz, amelyet olajtöltésre és -tárolásra egyaránt használnak majd. Ennek megépítése azért vált szükségessé, mivel a korábbi üzemrészeket kinőtték, emiatt több megbízást már kénytelenek voltak visszautasítani. – A beruházással tehát egyrészt bővülhet majd a cég által előállított áruk mennyisége, másrészt az elkészített termékek választéka is – hangsúlyozta Tóth Gábor. Ennek érdekében új töltőgépsorral, ehhez való tárolótartályokkal, a mostaninál komolyabb ioncserélő gépekkel, erősebb kompresszorral gazdagodott a vállalkozás eszközparkja.

A fejlesztéseknek köszönhetően nem csak az üzem hatékonysága nő és termékpalettája bővül, de egyúttal egy új irányvonalat is megcéloznak, mégpedig az autótisztítás irányába. Az ügyvezető jelezte, mindezzel már előre készülnek azokra az időkre, amikor az elektromos autók nagyobb tért nyernek és ennek következtében kevésbé lesz szükség a kenőanyagokra. A kivitelezés várhatóan május végén zárul, a csarnoképület átadása és üzembehelyezése szeptemberben történhet meg.

A dunaújvárosi székhelyű Favorit Lubricants Kft. elődje 1997-ben alakult meg, a jelenlegi tulajdonosi kör akkor vásárolta be magát a cégbe. A pálfai telephely 2011 óta működik, jelenleg 17 helyi és környékbeli munkavállalóval, ahol a dunaújvárosi üzemhez hasonlóan gépkocsik üzemeltetéséhez szükséges kenőanyagokat, valamint autóüzemeltetési folyadékokat – fagyállót, szélvédőmosót, ioncserélt vizet, autómosó sampont, rovaroldót – gyártanak és forgalmaznak. A folyadékokat itt gyártják, de a kenőanyagokat itt is csomagolják. A termékeket főként itthon értékesítik, partnereik a nagyobb áruházláncok. Emellett egy országos lefedettséggel bíró saját nagykereskedő hálózattal is rendelkeznek, amely mezőgazdasági- és alkatrészboltokat, mintegy 350-400 kisebb hazai benzinkutakat szolgálnak ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!