Energia

2023.04.05. 16:16

Szélerőműveket épít a Roszatom Mianmarban

A NovaWind (a Roszatom állami konszern szélenergetikai részlege) és a mianmari Primus Advanced Technologies cég szerződést kötött egy 172 MW összteljesítményű szélerőmű projekt megvalósítását célzó ütemtervről.

TEOL

A Roszatom Oroszországban, a kubanyi területen öt éve építette az első szélerőműparkot. (Forrás: Roszatom)

A szerződést Grigorij Nazarov, a NovaWind vezérigazgatója és Kjav Hla Vin, a mianmari Primus Advanced Technologies vállalat ügyvezető igazgatója írták alá. – A NovaWind stratégiai célja az oroszországi szélerőművi projektek megvalósítása során szerzett eddigi tapasztalatok külföldi hasznosítása. Ez a szerződés az első lépés a mianmari szélerőművi lehetőségek kiaknázására. Bízunk egy hosszú távú és kölcsönösen előnyös partnerségben. A mianmari Villamos Energetikai Minisztérium támogatásának köszönhetően a közös projektek megvalósítása hozzájárul a mianmari nemzeti energiamix diverzifikálásához – mondta Grigorij Nazarov vezérigazgató.

– Meggyőződésem, hogy a NovaWinddel kialakított együttműködési ütemterv lehetővé teszi, hogy hatékonyabban haladjunk Mianmar szélerőműparkjainak megépítésében. Ez társadalmi és gazdasági előnyökkel jár Mianmar, az ország energiarendszere és a régió lakossága számára – mondta Kjav Hla Vin.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!