Felújítás

2023.05.18. 16:46

Megújult Tamási egyik legforgalmasabb kis utcája

A lakosság által befizetett kommunális adóbevételből teljes egészében, több mint 220 méter hosszan megújult az Arany János utca Tamásiban.

Gazsó Rita

A felújított burkolat az Arany János utcában.

Forrás: Facebook

A legutóbbi szakaszt érintő munkák néhány nap alatt lezárultak. A több mint 25 millió forintos beruházás során új és egyben szélesebb aszfaltburkolatot kapott a város egyik legforgalmasabb kis utcája – számolt be lapunknak Porga Ferenc Tamási polgármestere.

A két részletben lezajlott felújítás első lépcsőjében – még tavaly – az Arany János utca Kossuth téri csatlakozásától a Garay utcáig tartó szakasza, majd az elmúlt napokban a Garay és a Bezerédj utcák közötti részén történt korszerűsítés. A Kossuth téri felhajtó és a Garay utca közötti részen a kapcsolódó munkákkal együtt összesen 650, míg a Garay utca és Bezerédj utca között csaknem 410 négyzetméteren újult meg a burkolat. A munkák során útstabilizálás, aszfaltréteg szélesítés és az út teljes rekonstrukciója, padkarendezés is megtörtént.

– Korábban nagyon rossz állapotban volt az Arany János utca burkolata, így már ideje volt a városközponthoz közeli keskeny, de rendkívül forgalmas utcácska felújításának – mondta a polgármester, aki bevallotta, remélte, hogy együtt örül majd valamennyi Tamásiban élő annak, hogy ismét megújult, megszépült valami, de a beruházás végét jelző örömteli bejegyzését a köszönő sorok mellett sajnálatosan szinte azonnal ellepték a negatív kommentek, amelyek arról szóltak, mely utcák felújítása várat még magára.

A polgármester úgy fogalmazott, természetesen tisztában vannak vele, hogy több olyan utca van Tamásiban, amely még felújításra szorul, ezek közül többet terveznek majd a TOP Plusz pályázat segítségével korszerűsíteni. Jelenleg ezen pályázatok beadásának előkészítése zajlik, reményeik szerint a következő néhány évben akár öt-hat belterületi út is megújulhat. Egy kültéri útszakasz, a 61-es út Kishenye felé vezető bekötő szakaszának esetében már meg van a forrás is, jelenleg a közbeszerzés zajlik és várhatóan még idén elkészülhet a munka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!