Agrártámogatás

2024.06.15. 14:29

A falugazdászok segítettek a gazdáknak

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdász tanácsadói idén is tevékenyen közreműködtek a mezőgazdasági termelők az egységes kérelmeinek a beadásában.

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A falugazdászok sokat segítettek

A jogvesztő határidőig, június 10-ig országosan beadott 159.551 kérelem több mint 65 százalékának, 104.477 kérelemnek a benyújtásában segítettek a NAK szakemberei – derül ki a NAK sajtóközleményéből.

Hozzátették, hogy az uniós Közös Agrárpolitika idén is jelentős mértékben változott, egyre több adminisztrációs feladattal jár az európai uniós agrártámogatások lehívása. Ez befolyásolta az egységes kérelmek beadását is.

Idén 44 támogatási jogcímre lehetett jelentkezni

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azért, hogy tagjait hatékonyan tudja támogatni, közel 170 fővel bővítette falugazdász-hálózatát, így mintegy 700 falugazdász tanácsadó segítette az egységes kérelmek benyújtását – emelték ki.

Az egységes kérelmek beadási időszaka április 10-én indult, amelynek keretében 44 támogatási jogcímre, intézkedésre lehetett támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!