Vállalkozásfejlesztés

2024.06.24. 12:40

Különleges adatbázissal is segít a kamara

Újabb szolgáltatással segíti a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a cégeket. Elkészült ugyanis az az adatbázisuk, amivel sokkal könnyebbé válik a potenciális telephelyek felkutatása.

Bencze Péter

Hornok Jenő, a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozásfejlesztési vezetője

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, a kamara február végén indította útjára vállalkozásfejlesztési-, és ezzel együtt térségfejlesztési programját, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium támogat. A program a vállalkozói visszajelzések alapján is igazán sikeres – tudtuk meg Hornok Jenőtől, a kamara vállalkozásfejlesztési vezetőjétől. 

A mostani fejlesztésnek köszönhetően olyan adatbázis jött létre, amely egy helyen összesíti, rendszerezi a vármegyénkben megtalálható – első körben önkormányzati tulajdonú – területeket, amelyek ipari, kereskedelmi, szolgáltatási vállalkozási tevékenység folytatására alkalmasak.

Így, ha valaki például Dombóvár környékén szeretne telephelyet létesíteni, nem kell mást tennie, mint felkeresni a kamara honlapját, és adott szempontok bejelölésével rákeresni, van-e alkalmas ingatlan, és az milyen adottságokkal rendelkezik.

Az adatbázisban lehetőségünk van fényképeket is elhelyezni, így vizuálisan is megtekinthetjük a szóban forgó területeket.

A munka itt nem áll meg: a következő szakaszban az ipari parkok, szabad vállalkozási zónák felmérése történik meg, illetőleg távlati elképzelésként a magánszektor bekapcsolása is felvetődött ingatlan értékesítési, vagy bérbeadási lehetőségek begyűjtésén keresztül.

A potenciális fejlesztési területek adatbázisa a kamarai honlapon a főoldalról érhető el www.tmkik.hu címen, amely egy könnyen kezelhető, vizuálisan jól áttekinthető kereső felület.

Hasonló logikai elv mentén készül egy hiteladatbank is, amely egy helyre fogja koncentrálni az elérhető vállalkozói hitellehetőségeket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!