csalás

2017.08.31. 15:30

A gyanúsított egy bogyiszlói férfi adataival kötött szerződést

A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást Szekszárdon.

Teol.hu

A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást folytatott csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy százhalombattai férfi ellen, tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy bogyiszlói férfi tett feljelentést 2016. április 4-én, mert az egyik mobilszolgáltatótól fizetési felszólítást kapott, holott tudomás szerint nem kötött szerződést a szolgáltatóval. A rendőrök a nyomozás eredményeként megállapították, hogy a szerződést egy 28 éves százhalombattai férfi kötötte a feljelentő adatait felhasználva, majd kedvezményesen vásárolt egy mobiltelefont. A nyomozók az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte, szabadlábon védekezhet. A gyanúsított elmondta, hogy egy korábbi használtcikk adásvételi irataiból szerezte meg a feljelentő adatait. A telefonkészüléket eladta, amelyből anyagi haszonra tett szert.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség arra kéri az állampolgárokat, hogy minden esetben körültekintően járjanak el, ha személyes adataikat kell felhasználni. Fontos, hogy pontosan ismerjék, hogy az adataikat milyen célból kell megadni, valamint azt ki és milyen módon fogja kezelni. Mindig csak a legszükségesebb adataikat adják meg, idegeneknek, vagy önmagukat nem hitelesen igazolóknak ne adjanak meg személyes adatokat. A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, valamint a bűnelkövetők elfogása érdekében, de fontos, hogy az állampolgárok is tegyenek biztonságuk érdekében, így megelőzhető az áldozattá válás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!