Ítélet

2017.08.26. 07:00

Fiatal kora ellenére már többször volt büntetve

Jogerős ítélet született drog birtoklása miatt.

Ihárosi Ibolya

Kábítószer birtoklásának vétsége miatt 120 óra, fizikai munkakörben elvégzendő, szakképzettséget nem igénylő közérdekű munkára ítélt a Tamási Járásbíróság egy húszéves fiatalembert. A munkát legalább hetente egyszer, a pihenőnapon vagy szabadidejében, díjazás nélkül köteles elvégezni. Meg kell fizetnie az eljárás során felmerült majdnem 116 ezer forint bűnügyi költséget. A további 292 608 forint bűnügyi költséget a magyar állam viseli. Az ítélet jogerős.

A vádlott nyolc általánost végzett, munkanélküli, vagyontalan, és a Tököli Büntetés-végrehajtási Intézetben szabadságvesztés büntetését tölti. Fiatal kora ellenére már többször is elítélték. Legutóbbi büntetései az alábbiak.

A másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék 2016 februárjában egy év négy hónap fogházbüntetésre ítélte dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt.

Két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A Szekszárdi Törvényszék 2017 májusában, jogerős ítéletében szintén lopás és más bűncselekmények miatt egy év két hónap börtönbüntetésre ítélte, és elrendelte egy korábban kiszabott és felfüggesztett nyolc hónap fogházbüntetés végrehajtását.

Jelen ítélet megállapítása szerint a vádlott 2015. március 14-én este otthonában kábítószernek minősülő kannabiszt tartalmazó cigarettát szívott. Másnap, a házkutatás során a rendőrök lefoglalták a megmaradt cigarettavégeket, valamint találtak zöld és barna színű növényi törmeléket. A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte. A vádemelésre az eredménytelen vádelhalasztást követően került sor. A fiatalember ugyanis nem vett részt a drogelvonón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!