tanévkezdés

2017.09.04. 18:15

Gyarapodva kezdték a tanévet (+galéria)

TAO-támogatással javultak az iskolai sportélet feltételei.

Hargitai Éva, fotós: Makovics Kornél

Több iskola is megújulva, gyarapodva kezdheti meg a 2017/18-as tanévet Szekszárdon. Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere pénteken három intézménybe is ellátogatott, hol fejlesztést adott át, hol pedig ajándékkal örvendeztette meg az elsősöket.

A Garay János Gimnázium udvarán a KSC Szekszárd és az önkormányzat együttműködésével egy olyan színvonalas kosárlabdapálya épülhetett meg, amelyen kívül csak öt hasonló van az országban. Szabó Noémi, a klub képviseletében a rendhagyó tanévnyitón elmondta, ehhez a beruházáshoz TAO-pályázaton nyertek támogatást, amihez a 30 százalékostámogatást a város tette hozzá. A beruházás összköltsége közel 6,3 millió forint volt. Ács Rezső köszöntőjében kiemelte, nem az önkormányzat a szekszárdi iskolák fenntartója, de azt vallják, hogy ezekbe szekszárdi gyerekek járnak, és fontos hogy ne engedjék el az intézmények a kezét, támogassák az oktatás és szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges feltételek javítását. Hozzátette, erre számtalan példa volt az elmúlt években is.

Az önkormányzat és a Fekete Gólyák Kézilabda Klub közös elhatározásának köszönhetően újulhatott meg a Garay János Általános Iskolában a tornaterem és az öltöző. A tornaterem felújítása és a tetőszigetelés cseréje már korábban elkészült, a nyárra időzítették a még hátralevő munkákat, például az öltözők rendbetételét. A polgármester kiemelte, a beruházás szekszárdi vállalkozói kivitelezésében, szekszárdi vállalkozóktól származó társasági adóból származó forrásokból valósult meg. Az összesen 47 millió forintos beruházáshoz szükséges 30 százalékos önerőt a város saját költségvetéséből biztosította. Pekari Bernadett igazgatónő azt is elmondta, hogy mind a tanárok, mind a szülők megtekinthették a megújult körülményeket és maximális elégedettségüknek adtak hangot.

Tornazsákot kaptak az elsősök

Szekszárd város önkormányzata idén is megajándékozta a helyi iskolák első osztályos diákjait. Ács Rezső pénteken a Babits Mihály Általános Iskolába személyesen is ellátogatott, ahol minden új tanulónak egy Szekszárd logójával ellátott tornazsákot adott át. Az intézményben mintegy 50, a városban 350 diák kapott ilyen ajándékot, abból az alkalomból, hogy elkezdték iskolai tanulmányaikat. Örömteli hír az intézménnyel kapcsolatban az is, hogy hamarosan itt is a Garay gimnáziumban megvalósulthoz hasonló kosárlabda pályát vehetnek majd birtokba a gyerekek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!