Tolna Megyei Mérnök Kamara

2017.12.02. 13:00

A Paks II-től a Sió projektig

Az atomerőmű bővítéséről és a Sió projektről esett szó a Tolna Megyei Mérnök Kamara szakmai napján Szekszárdon, a Művészetek Házában.

Szeri Árpád, fotó: Mártonfai Dénes

Egy nemzetközi léptékű és egy régiós fejlesztés. Ezekről esett szó Szekszárdon, a Művészetek Házában a Tolna Megyei Mérnök Kamara szakmai napján. A beruházásokban közös, hogy mindegyik meghatározó a megye számára. Palotásné Kővári Terézia TMMK elnök megnyitója, majd Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök, Szabó Péter Paks polgármestere, Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke köszöntője után a Paks II. beruházás mérnöki feladatai kerültek terítékre.

– Azt, hogy a lakosság és az ipar olcsón jusson villamos energiához, ezen beruházás nélkül nem lehet elképzelni – mutatott rá Süli János tárca nélküli miniszter. – Nincs már lehetőségünk, ha a fenntartható fejlődést, a környezeti feltételeket és az ország adottságait figyelembe vesszük.

Dr. Aszódi Attila és dr. Becskeházi Attila államtitkárok előadásai után a Sió projektről adta közre tudnivalókat Sulyok Balázs megyei főépítész, dr. Csonki István, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, és Rosza Péter, a Viziterv Consult Kft. ügyvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!