tamási Würtz iskola

2018.01.25. 12:30

Előtérbe helyezik a pénzügyi nevelést

Bankkártyával, pénznemekkel ismerkedtek a tamási Würtz iskola diákjai.

Balázs László, fotó: szerző felvétele

A Würtz Ádám Általános Iskola és a szülők közös célja, hogy életrevaló felnőtteket neveljenek a nagybetűs életbe, ezért a pénzzel való helyes bánásmód, a pénzügyi kultúra oktatása is ennek része kell hogy legyen. A BankVelem pénzügyi oktató, ismeretterjesztő programot szerdán ismerhették meg az iskola alsós és felsős diákjai a BankVelem utazó iskola munkatársai segítségével – mondta Gasparics László igazgató.

A cél, hogy tovább mélyítsék a diákok pénzügyi ismereteit, hogy a hétköznapokban jobban eligazodjanak a pénz világában. Délelőtt két-két szakmai előadás volt alsós és felsős osztályoknak. A kicsik a családi gazdálkodás témakörét dolgozták fel, míg a nagyok a bankkártya-használat szabályaival és a pénznemekkel ismerkedtek. A jutalom sem maradt el: társasjátékokat, játék plasztikkártyákat kaptak a tanulók.

A témához kapcsolódó oktatóanyaggal is gazdagabb lett az iskola, tankönyveket és munkafüzeteket is használhatnak a jövőben. A pedagógusok tájékoztatást kaptak a BankVelem utazó iskola PontVelem okos programja által nyújtott lehetőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!