borverseny

2018.01.24. 15:00

Érmeket hoztak Temerinből

Színvonalas versenyen bizonyították rátermettségüket.

Balázs László

A szerbiai Temerinben minden januárban nemzetközi Vince-napi borversenyt rendez a helyi kertbarát egyesület. Idén január 12-13-án öt ország részvételével rendezték meg a mustrát. A völgységet a Nagymányoki Borbaráti Egyesület borászai, valamint Sebestyén József, a bonyhádi Borbaráti Kör tagja képviselte.

Beke Zoltán az egyesület elnöke elmondta, hogy a nagyon színvonalas borversenyen Magyarországról több borvidékről voltak jelen. A leadott borminták mennyisége összesen 697 darab volt. Fehérborból 273, rozéból 107, sillerből 17, vörösből 258, desszertborból 28, és gyümölcsborból 14 mintát adtak le.

A három nagymányoki kistermelő, Mózsik András, Beke Zoltán, Szabó László tizenhárom bormintával mérette meg magát a rangos eseményen. Mózsik András 2 ezüst- és 1 bronzéremmel lett gazdagabb. Beke Zoltán 2 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet vihetett haza. Szabó László 1 ezüst- és 1 bronzérem, valamint oklevél tulajdonosa lett. Sebestyén József 1 ezüstéremmel térhetett haza. A verseny jó hangulatú vacsorával és ismerkedési esttel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!