növények

2018.01.26. 12:20

Télen is virágoznak

Mauthner Ilona, fotó: shutterstock illusztráció

Nem kell lemondanunk a szép színes virágokról a téli hónapokban sem, ha begóniát, fokföldi ibolyát, cikláment gondozunk. Nem is beszélve a karácsonyi kaktuszról, mely még mindig virágzik, vagy az igénytelen, de nagyon mutatós korallvirágról.

Szépítsük e növényekkel lakásunkat, hogy a bennünk rejlő kertész jókedvű legyen addig is, amíg a tavaszi virágok első áradata megérkezik. A ciklámen alacsony hőmérsékleten virágzik – ideális esetben 18°C alatt –, közvetett vagy szűrt fényt, nedves, de jó vízelvezetésű talajt, valamint a levélzet szárazon tartását igényli.

A szobaciklámen amely a legelterjedtebb fajta, bíborszín vagy lazacszín virágait fehér árnyalatok díszítik, és sok esetben édesen illatoznak, szintén jó választás lehet.

A télen is színpompás virágok közül a korallvirág az egyik legnépszerűbb. Amikor már rövidek a napok, és a szoba levegője száraz, ez a növény akkor is bőségesen ontja csillag alakú virágait, melyek sárga és bíbor színekben pompáznak. Madagaszkárról származik, viszont nem szereti a fényes helyeket. Ha sokat van sötétben, gyönyörűen virágzik. Nem szereti a túl sok vizet sem, ezért akkor locsoljuk, ha a földje már megszikkadt.

A karácsonyi kaktusz az egyik legkedveltebb téli szobanövény. Nagy fényigényű és mindig nedvesen kell tartani a földjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!