érdekképviselet

2017.12.13. 14:00

Juhász Gergely lett Szekszárd új diákpolgármestere

A választás szerdán volt, a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat új tagokkal várhatóan januárban kezdi el a munkát.

Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél

Új ifjúsági önkormányzati képviselőket és polgármestert választottak a szekszárdi diákság képviselői szerdán délelőtt a Tolna Megyei Civil Információs Centrumban. Hét intézmény, a Garay János Gimnázium, az I. Béla Gimnázium, a Bezerédj és az egészségügyi szakképző, a Csapó Dániel középiskola, valamint a Baka és Dienes általános iskolák állítottak jelölteket. Hárman indultak az ifjúsági polgármesteri posztért, a gyerekek közül a legtöbben a Garay János Gimnáziumba járó Juhász Gergelyre voksoltak.

A választás menetében és a diákönkormányzat működésében az eddigi ifjúsági alpolgármester, a szintén garays Gerzsei Laura segített eligazodni. Elmondta, hogy elsődleges feladatuk volt, és természetesen a következő gárdának is a legfontosabb feladata lesz a szekszárdi diákok érdekképviselete, emellett pedig programokat szerveznek. Ez utóbbi tevékenységet a Polip Ifjúsági Irodával együtt végzik, amely helyet ad üléseiknek, és mindenben támogatja őket. Maga a választás megszervezése és lebonyolítása is ebben az együttműködésben zajlott.

A Polip szintén számíthat a szekszárdi önkormányzat és a polgármesteri hivatal segítségére, így például megbízottjaik jelen voltak a hat fős választási bizottságban akárcsak a korábbi diákönkormányzat és a civil szféra képviselői. Ők tettek javaslatot arra, hogy a Baka iskolás Sziklai Gréta legyen az alpolgármester, ezt a tanulók elfogadták. A polgármester jelöltek egyébként nemcsak bemutatkoztak, és vázolták programjukat, de prezentációt is tartottak. Feladatul azt kapták ugyanis: mutassák be, miként terveznének megy egy száz fős nagy rendezvényt, két kisebb eseményt és egy rendezvény sorozatot. Juhász Gergely mellett szólt, hogy két éve az ifjúsági önkormányzat, illetve a gimnáziumi diákönkormányzat tagja, azaz bár még csak tizedikes, értékes múltja van. Azt szeretné elérni, hogy a munkájukat szélesebb körben megismerjék.

A korábbi, 2015-ben megválasztott testületet Garai Marietta vezette, a Polippal közösen ők szervezték például a nyárnyitó bulit, de megyei szintű diákfórumot, megyei diákparlamentet is rendeztek, és országos találkozóra is eljutottak. Általában két-három hetente üléseztek, de ha rendezvény előtt álltak, ennél gyakrabban is.

Képünkön: Garai Mariettától vette át a város kulcsait az új diákpolgármester, Juhász Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!